Hlavní obsah

To je držák! Legenda se Dakaru nevzdá ani v šedesáti letech

Pardubice

Na Rallye Dakar 2018 bude mít závodní tým BARTH Racing nejpočetnější výpravu v dosavadní historii. Vůbec poprvé se navíc představí v kategorii osobních automobilů. Jezdec Boris Vaculík a navigátor Martin Plechatý vyjedou do nejtěžší pouštní soutěže se závodním vozem Ford F150 EVO. V sestavě nechybí legendární Josef Macháček, pětinásobný vítěz této soutěže. Do Jižní Ameriky se vydá také zkušený David Pabiška, v kategorii motocyklů pojede ještě Rudolf Lhotský a ve čtyřkolkách Zdeněk Tůma.

Foto: Sport.cz

Na Rallye Dakar 2018 bude mít závodní tým BARTH Racing nejpočetnější výpravu v dosavadní historii.

Článek

BARTH Racing, to je tým matadorů – vždyť motocyklista David Pabiška dokončil náročnou Rallye Dakar již jedenáctkrát! I proto odletí do Argentiny s nejvyššími ambicemi. Na startu nebude chybět ani legenda soutěže Josef Macháček, který letos oslavil jubilejní 60. narozeniny. Ačkoliv účast hodně zvažoval, nakonec se rozhodl opět vydat do nejtěžšího dobrodružství na oblíbené čtyřkolce. Důležitý byl přitom fakt, že se operované rameno po loňském karambolu v horách zahojilo.

„Pabiška s Macháčkem budou v plné síle a očekáváme od nich útok na přední pozice. Patří k vůbec nejzkušenějším účastníkům a je velký zážitek být po jejich boku na Dakaru," komentoval jejich účast na nadcházejícím ročníku Rallye Dakar manažer týmu Michal Burkoň.

Novinkou pro BARTH Racing je účast závodního automobilu. Za volant ostrého speciálu Ford F150 EVO usedne Boris Vaculík, který se věnuje 15 let autokrosu a vyhrál mnoho českých a zahraničních pohárů. Navigovat ho bude Martin Plechatý, který se Dakaru účastnil dvakrát v sedle čtyřkolky a jednou v roli navigátora společně s Macháčkem.

Reklama

Související témata: