Hlavní obsah

Citroën potvrdil návrat do MS v rallye, s Loebem a Sordem

PAŘÍŽ

Automobilka Citroën v úterý potvrdila avizovaný návrat do mistrovství světa v rallye s továrním týmem, a to v hvězdné francouzsko-španělské sestavě Sébastien Loeb, Dani Sordó. Oficiálně to v úterý v Paříži oznámil výkonný ředitel francouzské společnosti Claude Satinet. Úřadující mistr světa Loeb a třetí muž aktuálního pořadí Sordó budou v příští sezóně řídit Citroën C4.

Foto: Citroën

První testy vozu Citroën C4 WRC

Článek

Tovární tým se v této sezóně šampionátu neúčastní, startu se vzdal kvůli rozpočtovým úsporám v oblasti svých sportovních aktivit po loňském roce, v němž vyhrál díky Loebovi podruhé za sebou titul i Pohár konstruktérů. Francouzský pilot letos míří ke svému třetímu celkovému prvenství jako jezdec soukromého belgického týmu Kronos Citroën a s modelem Xsara.

"Časy Xsary jsou pomalu pryč a u nás v Citroënu teď každý počítá s tím, že nastane jedinečná éra 'céčtyřky'," uvedl sportovní ředitel Citroënu Guy Frequelin.

Loňský juniorský mistr světa s modelem C2 Sordó letos rovněž jezdí za Kronos a tovární tým Citroënu jej angažoval jako stájovou dvojku. V této sezóně dojel třiadvacetiletý pilot už dvakrát druhý a dvakrát třetí, v celkovém pořadí je před ním vedle Loeba už jen finský pilot Fordu Marcus Grönholm.

Reklama

Související témata: