Hlavní obsah

Na velkých dunách jsem se bála, přiznala Roučková

Nejtěžší terén v kariéře musela v neděli na Rallye Dakar zdolávat Olga Roučková. První česká čtyřkolkářka na startu slavné soutěže ale s nástrahami písečných dun srdnatě bojovala a nakonec do cíle druhé etapy dojela. A dnes se do dun vydala opět.

Foto: Sport.cz

Olga Roučková se pere s premiérovým Dakarem.

Článek
Fotogalerie

"Bylo to docela těžké a náročné, protože jsme vletěli do dun a jeli jsme tak 240 kiláků jen v dunách. Při první hraně nahoře jsem kakala maggi, prostě jsem se bála," přiznala Roučková na sociálních sítích.

"Když jsem poté jela dolů (z duny), tak jsem se zastavila a kluci, kteří jeli za mnou, tak mě na další hraně šťouchli, abych to přejela," přiznala členka týmu Moto Racing Group, která etapu dokončila na 44. místě s odstupem více než čtyř hodin za nejrychlejším Ignaciem Casalem z Chile.

Následně ale radši zastavila a nechala projet elitní kamióny. "Začaly tam migrovat a bylo to hodně nebezpečné. Nechala jsem je projet a pak si jela svoje. Dojela jsem pozdě, ale projela jsem všechny kontrolní body a jsem spokojená. Dnes do toho opět šlápnu," těšila se Roučková, které patří i průběžně 44. pozice.

Reklama

Související témata: