Hlavní obsah

Jágr se po skončení NHL připojí k reprezentaci. Bude startovat na MS?

Praha

Legenda českého hokeje Jaromír Jágr se po skončení základní části NHL připojí k národnímu týmu. Zda však útočník Floridy, která ztratila šanci na play off, oblékne reprezentační dres na blížícím se mistrovství světa, zatím není jisté. Informoval o tom v úterý deník Sport.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr v zápase s Tampou Bay.

Článek

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL zamířil do Floridy z New Jersey jen pár dní před uzávěrkou přestupů. V barvách Panterů se mu daří, na ledě se cítí velmi dobře, play off si s nimi však letos nezahraje. Panthers porážkou s Tampou Bay (0:4) definitivně přišli o naději na účast ve vyřazovací části. Jágrovi tak v zámoří brzy skončí sezóna, kterou si ale může prodloužit...

Třiačtyřicetiletý křídelník svou bohatou reprezentační kariéru sice loni uzavřel, trenér Vladimír Růžička ale v sezóně prohlásil, že se Jágra pokusí přesvědčit, aby ještě startoval na domácím MS.

"Domluvili jsme se, že se po sezóně co nejrychleji seberu a vrátím se do Česka. A normálně se zařadím do mužstva s tím, že není jisté, jestli budu na mistrovství hrát. Budu trénovat a uvidí se, jak se to celé vyvine. Do Prahy si beru brusle, ale jestli je nazuju, to nikomu nezaručuju," uvedl Jágr v rozhovoru pro deník Sport.

S Růžičkou zatím mluvil jen velmi krátce. Dokud pro Floridu existovala možnost bojovat o play off, nechtěl se na téma MS bavit. "Dokud jsme měli šanci na play off, tak ctím zásadu, že není fér vůči zámořskému klubu o tom mluvit. Chápu trenéry, kteří chtějí mít jasno, ale já tohle nedělám," řekl Jágr.

Bude Jaromír Jágr startovat na domácím MS?
Ano
90,6 %
Ne
9,4 %
Celkem hlasovalo 23258 čtenářů.

Reklama