Hlavní obsah

Máme lepší defenzivu než loni, ale Švédové ji pořádně prověří, říká Špaček

Jan Švanda, Jan ŠkvorSport.cz

Už jen posledních pár hodin zbývá do úvodního vystoupení české hokejové reprezentace na domácím mistrovství světa. Národní tým absolvoval ve čtvrtek dopoledne rozbruslení, v němž se věnoval zejména založení útoku při přesilových hrách a jejich nácviku. Na ledě nebyli pouze hráči, kteří nejsou zapsáni na soupisce. Radek Smoleňák, Michal Vondrka a Lukáš Radil se připravovali s kondičním koučem Lukášem Stránským.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jan Hejda (vlevo), útočník Vladimír Sobotka (uprostřed) a asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček během tréninku v O2 areně.

Článek

Reprezentační výběr je na večerní bitvu s Tre Kronor už pořádně nažhaven. "Hráči jsou připravení na to, aby to vypuklo. Bylo to už dlouhý, bez zápasů, jen tréninky. Pořád jsme je otravovali nějakým videem. Už budeme mít jen krátký pětiminutový mítink, kde zopakujeme základní věci. Kluci už toho mají v hlavě moc, ať už hrají hokej," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Česká reprezentace rozebrala severského protivníka ve čtvrtek na videu a dobře si uvědomuje, že ji čeká náročná prověrka. "Mají vynikající forčeking, dokážou si tím vytvořit hodně šancí. Další jejich zbraní jsou přesilovky. Není jednoduché je bránit, ale věřím, že se na ně dobře připravíme," vyjmenoval Špaček hlavní přednosti Tří korunek.

Národní tým chce Seveřany dostat pod tlak a vyhrávat osobní souboje. "Myslím si, že v tom druhém přípravném utkání ve Švédsku jsme s tím měli trošičku problém, když se přitvrdilo. Dostali jsme tam zbytečné dva góly. Je to ale za námi, byla to příprava. Chtěli bychom být dnes aktivní, jít po nich," říká Špaček.

Zápas mezi Českou republikou a Švédskem se hraje dnes od 20:15 v pražské O2 areně. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Švédové s deseti zámořskými posilami dokonale prověří českou obranu. Trenéři jsou napjatí, jak proti silnému celku jejich svěřenci obstojí. "Myslím si, že máme lepší defenzivu, než jsme měli loni na MS v Bělorusku. Zkušenost by se měla ukázat," tvrdí Špaček, který věří, že se národní tým prosadí v početních výhodách.

"Zkoušeli jsme založení útoku při přesilovce. Zkusili jsme nějaké varianty, abychom mohli případně během zápasu zareagovat a změnit to. Uvidíme, jakto bude vypadat. Při tréninku je to trochu něco jiného. Není to v takovém tempu," poznamenal Špaček.

Porazí čeští hokejisté ve svém úvodním vystoupení na MS tým Švédska?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
Celkem hlasovalo 64372 čtenářů.

Reklama

Související témata: