Hlavní obsah

Reprezentace trénovala bez trojice marodů. Kdo bude chytat proti Kanadě?

Jan Švanda, Jan ŠkvorSport.cz

Česká hokejová reprezentace absolvovala v neděli odpoledne v holešovické Tipsport Areně téměř hodinový trénink, na němž chyběli zdravotně indisponovaní útočníci Tomáš Hertl a Jakub Klepiš. Na led nevyjel ani obránce Jakub Nakládal. Nad startem všech tří marodů v duelu proti Kanadě se zatím vznášejí otazníky, asistent trenéra Jaroslav Špaček však věří, že budou k prestižnímu souboji připraveni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář po příjezdu české reprezentace na trénink v holešovické Tipsport Areně.

Článek
Fotogalerie

"Jsou obouchaní, potřebují se dát dohromady. Dneska večer jedou k Pavlu Kolářovi, mají nějaké vyšetření v nemocnici. Máme na to den a půl, není to žádnej problém," komentoval jejich absenci Špaček.

Klepiš v sobotním duelu s Lotyši inkasoval několik nepříjemných ran. Po pár vteřinách zápasu odjel z ledu po nárazu na mantinel, na druhou třetinu se ale vrátil zpět do hry. V polovině duelu jej pak sekl do choulostivých míst útočník Sotnieks, který za zákrok obdržel trest na pět minut a do konce utkání. "Kuba je trochu obouchanej. Věřím ale, že když se včera vrátil do zápasu, že by to mělo být v pořádku," sdělil Špaček optimisticky.

Druhé vystoupení národního týmu na domácím mistrovství světa vynechal i Hertl. "Před utkáním to šel zkusit na rozbruslení, ale po pár minutách šel z ledu. Bylo zbytečné ho nechávat v zápase na střídačce, bylo lepší, když na něm doktoři mohli pracovat po dobu celého utkání," vysvětlil Špaček.

Odpolední trénink překvapivě vynechal i obránce Nakládal. "Zblokoval střelu, dostal do ruky, měl modřinu, tak jsme ho nechali, aby si odpočinul," uvedl kouč. Absence sedmadvacetiletého zadáka by pro národní tým byla citelnou ztrátou. "Se svojí střelou je klíčový v přesilovkách. Zítra máme rozbruslení a já věřím, že to bude v pohodě."

S Pavelcem proti Kanadě?

Přes zdravotní potíže některých hráčů nepředpokládají trenéři výraznější zásah do sestavy. "Musíme se samozřejmě nějak připravit, kdyby ti hráči nebyli k dispozici. Dneska jsme trénovali určité varianty. Posunuli jsme nějaké hráče. Děláme si sestavu, jako kdyby ti hráči neměli být, ale věřím, že si kluci odpočinou a bude to dobré," řekl Špaček.

Ten zatím neprozradil, který z gólmanů se postaví v pondělí mezi tyče. Důvěru však tentokrát dostane zřejmě Ondřej Pavelec, který dochytal utkání s Lotyši a gól nepustil.

"Takovej je plán, ale rozhodneme se až zítra," uvedl Špaček. "Včerejší střídání brankářů, to byl takový impuls pro střídačku, že nehrajeme dobře, že se to musí změnit. Já nechci říct, že Saša Salák chytal špatně. Spíš bych řekl, že jsme hráli špatně před ním. Jeho příchodem do branky se všichni zvedli a od té doby začali hrát líp," doplnil.

Který z brankářů by měl chytat v pondělí proti Kanadě?
Alexander Salák
5,5 %
Ondřej Pavelec
94,5 %
Celkem hlasovalo 25764 čtenářů.

Reklama