Hlavní obsah

Jágr zvládá kouzla i bitky. V NHL bych byl nejmenší rváč, tady to je naopak, říká

Praha

Hala bouří, když předvádí svá kouzla, nenechá se odstavit od puku a na zádech vozí jednoho i dva soupeře. Možná ještě větší řev se ale spustí, když Jaromír Jágr ukáže, že se neváhá zhostit ani role rváče.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr (vpravo) se znovu bil. Na snímku v potyčce s útočníkem Německa Marcusem Kinkem.

Článek

Proti Francouzům se v šarvátce před brankou zastal dvacetiletého benjamínka Dominika Simona, proti Němcům se bez bázně pustil do Justina Kruegera. S osmi trestnými minutami je tak zatím nejtrestanějším hráčem české hokejové reprezentace na MS, což by od třiačtyřicetileté legendy čekal málokdo. „Nebývá to zvykem, v NHL bych byl nejmenší rváč. Tady to je naopak, jsem jeden z největších, takže do toho musím jít. Dělám to pro tým, nekoukám, kdo tam zrovna je," krčí rameny Jágr.

„Je vidět, že držíme při sobě. Je jedno, kolik máš bodů, kolik vážíš, jakou jsi měl sezónu. Tak by se zachoval každý," cenil si Jágrovy bitkařské vložky i kapitán Jakub Voráček.

Jágr od začátku turnaje tráví při přesilovkách hodně času před soupeřovou brankou, kde také schytává tvrdé direkty. „Já jsem v tom prostoru rád, mám tam možná víc šancí, než kdybych měl hrát někde od mantinelu," popisoval svoji roli.

V zápase s Německem Jágr viditelně pookřál, na ledě se i usmíval, a když se po svém gólu objevil na kostce nad ledem a diváci začali burácet, pozdravil je radostným gestem. „Hraje výborně celý turnaj. Ve 43 letech skvěle bruslí, když je na puku, pořád je hrozbou. Džegr toho odehrál hodně, je pro nás velkým přínosem," chválil věhlasného spoluhráče Voráček.

Reklama

Související témata: