Hlavní obsah

Hodně dobrých týmů už jelo domů, my hrajeme dál. Bronz by byl super, hlásí Pavelec

Michal OsobaSport.cz

V brankovišti se oháněl, seč mu síly stačily, několikrát v poslední chvíli zastavil radost kanadských hokejových hvězd. Ondřej Pavelec předvedl 39 úspěšných zákroků, přesto zlatý sen české reprezentace skončil. V neděli od 16.15 ale je ještě ve hře bronzová medaile v duelu se Spojenými státy, motivace k jejímu zisku má podle Pavelce tým dostatek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Taylor Hall, český brankář Ondřej Pavelec a Jakub Nakládal.

Článek

V čem byla Kanada podle vás lepší?

Začali jsme dobře, škoda, že jsme jim v prvních deseti minutách nedali gól. I tak jsme odehráli super zápas proti výbornému týmu. Myslím, že rozhodlo, že jsme každý zápas hráli nadoraz a už nám ubývaly síly, oni jich měli víc. Nemyslím, že by byli až o tolik lepší, obě mužstva odehrála výborný zápas, šance byly na obou stranách…

Překvapilo vás, že oproti zápasu ve skupině bylo semifinále výrazně gólově chudší?

Zápas se může vyvíjet jakkoliv, před čtvrtfinále jsme čekali, že bude málo gólů, padlo jich hodně. Teď možná všichni čekali, že nás přejedou, každému nasázeli hodně gólů, ale myslím, že jsme hráli dobře, nepodělali jsme se z toho. Škoda, že jsme prohráli, ale v neděli máme ještě jeden zápas, poslední v sezóně, musíme se dát dohromady a vyhrát.

Dá se říct, že Kanaďané hráli chytře?

Samozřejmě, jsou to chytří hráči. Ve třetí třetině hráli, co potřebovali, my už se do ničeho moc nedostali. Budu se opakovat, oni měli víc sil a pak už nás přebruslili.

Hledat na domácí půdě motivaci k boji o bronz asi nebude problém…

Vůbec. Samozřejmě, všichni jsme tady proto, abychom vyhráli, proto hokej hrajeme. Jak říkal Jarda v Bratislavě, když jsme byli třetí, že už si to nikdo nepamatuje. Chtěli jsme vyhrát, chceme vyhrát každý turnaj, ale medaile pro nás i pro fanoušky bude hrozně cenná. Hodně dobrých týmů už jelo domů, my tu zůstali a hrajeme o medaili. Třetí místo by pro nás bylo super.

Českému týmu nebyl uznán gól, mělo to vliv na průběh zápasu?

Mě to určitě nerozhodilo, já se soustředil sám na sebe. Myslím, že by nebylo správné, kdyby se to svádělo na rozhodčí, absolutně ne. Proti Finsku jim neuznali gól, my jim pak dali. Já teď ten moment neviděl, rozhodčí byl přímo tam, to je jeho práce, jestli to měl být gól, nebo ne.

Reklama

Související témata: