Hlavní obsah

Slovenský kapitán Kopecký: Atmosféra byla elektrizující

Ostrava

Velké trápení s Dánskem prožili na úvod šampionátu hokejisté Slovenska. V Ostravě je hnala na zteč vyprodaná hala, leč Slováci přetlačili soupeře až na penalty.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán slovenského výběru Tomáš Kopecký (vlevo) v souboji s Danielem Nielsenem z Dánska.

Článek

V první třetině byli Dánové nečekaně lepší a střelecky i mnohem aktivnější. Na Laca poslali sedm puků, zatímco slovenští střelci prověřili dánského brankáře Galbraitha pouze třikrát. „Když nám o přestávce ten poměr střel řekli, tak jsem tomu nevěřil," kroutil hlavou obránce Dominik Graňák.

„Ze začátku to bylo z naší strany trochu nervózní, atmosféra v hale byla elektrizující a málokdo z nás něco podobného zažil," vysvětloval pouhé tři střely kapitán Slovenska Tomáš Kopecký.

Po přestávce už létaly puky ze slovenských hokejek na dánskou branku častěji, ovšem výtečný Galbraith vše chytal. „Byl opravdu výborný, pochytal hodně našich šancí. Dělal nám opravdu velké problémy," potvrdil Kopecký.

Odčarovali brankářovo kouzlo

Jeho kouzlo odčaroval až ve 49. minutě obránce Sersen. Ranou od modré srovnal na 1:1 a odstartoval divokou tříminutovku, v níž se třikrát prosadili Slováci a jednou Dán Hardt. Vedení ale svěřenci Vladimíra Vůjtka neudrželi. Necelé tři minuty před koncem poslal zápas do prodloužení Nielsen, výhru pro sebe ale Slováci přece jen urvali. V šesté sérii nájezdů uspěl Daňo, zatímco Hardta Slovák Laco vychytal. „Proti silnému Slovensku jsme odehráli vynikající zápas a ukázali silného týmového ducha. Na tom se dá stavět," svěřoval se autor prvního gólu Dánska na turnaji Patrick Bjorkstrand.

Spoluhráče chválil i slovenský kapitán Tomáš Kopecký. „Líbilo se mi, že jsme na konci hodně bojovali a bylo vidět, že ten extra bod chceme. Někteří hráči, které se doposud moc neznal, mě velmi mile překvapili předvedeným výkonem," komentoval Kopecký, jenž odehrál s kapitánským céčkem na prsou premiérový zápas v životě.

„Je pro mě čest být kapitánem tohoto týmu, ale v kabině máme hodně lídrů, skoro každý to céčko, nebo áčko na dresu může mít. A bylo to znát i o přestávce v kabině. Nebylo to jen na mě, ale každý něco řekl, každý zakřičel," popisoval třiatřicetiletý útočník Floridy.

Reklama

Související témata: