Hlavní obsah

Švýcarsko - Německo 1:0Švýcaři udolali v důležité bitvě Němce. Stačil jim jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Hollenstein 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Švýcarska porazili v důležitém utkání základní skupiny A světového šampionátu v Praze Německo 1:0. Dlouho bezgólové utkání rozhodl až v 53. minutě útočník Denis Hollenstein, čisté konto vychytal Leonardo Genoni. Vítězové si upevnili třetí příčku, na kontě mají sedm bodů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Švýcarští hokejisté Patrick Geering a Reto Suri (zleva) v klinči s Němcem Nicolasem Krammerer před švýcarskou bránou střeženou Leonardem Genonim.

Článek

Němci šli do utkání o body, jež mohou sehrát klíčovou roli pro postup do čtvrtfinále, po krutém debaklu 0:10 s Kanadou. A zadní vrátka v čele s gólmanem Pielmeierem uzamkli tentokrát pečlivě. Sami byli v první třetině dokonce aktivnější ve střelbě, brzkou přesilovku však nevyužili. Soupeř zahrozil v 10. minutě díky Brunnerovi, těsně však minul.

Na začátku druhé části mohl poslat Němce do vedení Kink, jenže minul také. Pielmeiera prověřil ostrou ranou švýcarský kapitán Streit. Německý gólman se po polovině základní hrací doby vyznamenal proti Bieberovi a Švýcaři následně nedokázali zužitkovat přesilovku. I proto se bezbrankové skóre nezměnilo ani před druhou přestávkou.

Gólu se přes deset tisíc diváků v pražské O2 areně dočkalo až v 53. minutě, kdy zůstal Hollenstein trestuhodně zapomenutý před německým brankovištěm, bleskovým blafákem do bekhendu si pohrál s Pielmeierem a otevřel skóre. Snahu o závěrečný nápor si Němci sami zkomplikovali, protože byl za podražení vyloučen právě gólman Pielmeier a v poslední minutě i Goc.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A:
Švýcarsko - Německo 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 53. Hollenstein (Brunner, Romy). Rozhodčí: Nord (Švéd.), Bulanov (Rus.) - Puolakka (Fin.), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 10.253.
Švýcarsko: Genoni - Geering, Streit, Blum, Josi, Helbling, Grossmann - Hollenstein, Romy, Brunner - Bieber, Ambühl, Bodenmann - Fiala, Almond, Suri - Wieser, Trachsler, Walker - Schäppi. Trenér: Glen Hanlon.
Německo: Pielmeier - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Daschner, Köppchen, Krupp - Oppenheimer, Hospelt, Plachta - Wolf, Hager, Rieder - Reimer, Pietta, Ehliz - Siedenberg, Raedeke, Kink - Krämmer. Trenér: Pat Cortina.

Reklama

Související témata: