Hlavní obsah

Vydařené MS. Skvělá atmosféra a všichni se usmívali, liboval si Fasel

Praha

Velká vlna chvály se snesla na organizátory mistrovství světa v Praze. Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel nenašel na letošním šampionátu jediný problém. Nadšený byl mimo jiné i z přátelské atmosféry mezi fanoušky a fantastických návštěv.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel (vlevo) předává pohár pro mistry světa kapitánovi Kanady Sidneymu Crosbymu.

Článek

Fasel si liboval, jak se lidé během celého turnaje drželi nastoleného hesla "Hockey and Smile" (Hokej a úsměv). "Vzbudím se, jdu na recepci a vidím úsměv. Jdu po ulici, vidím úsměv. Pak přijdu do arény, lidé se usmívají. K tomu není co dodat," těšilo Švýcara.

Diváci v Praze a Ostravě úspěšně zaútočili na rekord návštěvnosti, které z loňského roku drželo Bělorusko. Šampionát v Minsku tehdy navštívilo 640 044 fanoušků, letos jich zavítalo do ochozů 741 690!

Fasel má radost také z toho, že mezi fanoušky jednotlivých mužstev nepanovala žádná nevraživost. „Sami jste to viděli. Fantastická aréna, skvělí lidé. Fanoušci vypili tuny piva, ale nedošlo k žádným rvačkám, k žádným potyčkám. Nebyl ani jeden problém."

Ani Švédové si nestěžovali

Potíže nebyly podle něj ani v tom, že některé týmy musely na čtvrtfinále cestovat z Prahy do Ostravy a v případě výhry se zase vracet zpět do českého hlavního města. V nevýhodě se ocitli hlavně Švédové. Ve skupině A sice skončili druzí před Čechy, jenže ti jakožto domácí zůstali na play off v Praze, a výběr Tre Kronor čekal přesun. „Nikdo si nestěžoval, ani Švédové. V roce 2002 museli Slováci na zápasy play off rovněž cestovat a nakonec šampionát vyhráli," řekl.

Prezident IIHF se vyjádřil rovněž k otázce každoročního pořádání MS. "Loni přišlo do ochozů více než 600 tisíc diváků, letos v Česku ještě o sto tisíc víc. Další miliarda seděla u televize. Na tomhle systému bych neměnil vůbec nic. Já bych ho hrál klidně dvakrát do roka." (smích)

Líbilo se vám hokejové MS v Praze a Ostravě?
Ano
98,4 %
Ne
1,6 %
Celkem hlasovalo 24721 čtenářů.

Reklama