Hlavní obsah

Šikana českých jedniček v Tokiu. Dělají si z nás legraci, zuří favoritky

Tokio

Radost z postupu střídal hněv! Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, nejvýše nasazený pár ženského tenisového turnaje ve čtyřhře na olympijských hrách v Tokiu, nedostal příliš prostoru vychutnat si těžce vydřený triumf do čtvrtfinále turnaje. Po vítězství 2:1 přes Španělky Badosaovou a Sorribesovou totiž české reprezentantky zjistily, že k dalšímu utkání musí nastoupit za šestnáct hodin, a ještě k tomu na zastrčeném kurtu bez asistence jestřábího oka.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková během osmifinálového zápasu na hrách v Tokiu.

Článek

„Dělají si z nás legraci," čertila se Barbora Krejčíková, když se dozvěděla zprostředkovaně rozhodnutí vedení turnaje, že s parťačkou Siniakovou otevřou středeční program třicet minut po poledni japonského času na kurtu číslo šest.

„Zavíráme areál v půl deváté večer. A dají nás hned jako první zápas. Absolutně tomu nerozumím. Než se dostaneme do olympijské vesnice, absolvujeme ještě nějakou regeneraci, tak půjdeme spát dost po půlnoci. A ráno musíme být zpátky mezi prvními," kroutila hlavou Kateřina Siniaková, zatímco na nejvyšší míru vytočená Krejčíková vyrazila na ředitelství turnaje lobovat za přesunutí zápasu.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Nejvýše nasazené Krejčíková se Siniakovou se na postup nadřely

„Jsme nejvýše nasazený pár, ale nikde to není vidět. Proti Španělkám nás šouplo vedení turnaje na zastrčený kurt, kde nebylo jestřábí oko. Kdyby bylo, tak jsme dost možná vůbec nemusely podstoupit super tie-break," připomínala Siniaková situaci ze závěru druhého setu, kdy čárový rozhodčí dlouhý míček posoudil jako dobrý. Španělky tak místo ztráty gamu zůstaly ve hře, a ještě nějakou dobu vzdorovaly.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Barbora Krejčíková (vlevo) s Kateřinou Siniakovou nesouhlasí s verdiktem rozhodčího během osmifinále.

„Jsme fakt hodně nespokojené, jak se s námi zachází. Kdyby se jednalo o jedničku ženské či mužské dvouhry, nic takového by se nedělo. Vždyť Bára hrála jen pár hodin před čtyřhrou singla. Absolvuje během čtyřiadvaceti hodin tři zápasy. Je to hodně smutný přístup," brblala Siniaková.

O semifinále se česká dvojice utká s australským párem Bartyová, Sandersová. „Hodně těžká dvojice. Bartyová je světová jednička singlu, Sandersová jako levačka hodně nepříjemná. Pokusíme se co nejrychleji zregenerovat a vybojovat semifinále," slibovala Siniaková v okamžiku, kdy se od ředitelství turnaje vracela s nepořízenou Barbora Krejčíková. „Posunuli nám začátek o třicet minut... Raději nic nebudu komentovat, žádné otázky, nezlobte se," pronesla do nasazené roušky evidentně ještě více rozčarovaná vítězka nedávného French Open.

Reklama