Hlavní obsah

Olympiáda bez porna? Řetězce nebudou nabízet hanbaté časopisy

Tokio

Dva velké japonské řetězce obchodů se smíšeným zbožím brzy přestanou prodávat pornografické časopisy. Chtějí si tak vylepšit obraz před blížícími se globálními sportovními akcemi, jež se v zemi budou konat - letošním mistrovství světa v ragby a olympijskými hrami v Tokiu 2020.

Foto: Facebook

Vizualizace futuristického stadiónu v Tokiu. Ilustrační snímek.

Článek

Řetězec 7-Eleven, který má v zemi kolem 20.000 obchodů, přestane s prodejem časopisů pro dospělé v srpnu a společnost Lawson s dalšími 14.000 večerkami ho bude následovat.

"Původně jsme byli obchodem hlavně pro muže, kteří si u nás kupovali pití a fast food. V posledních letech jsme se ale stali důležitým nákupním místem pro rodiny, děti a staré lidi, proto jsme se jim rozhodli přizpůsobit prostředí a přestaneme prodávat časopisy pro dospělé. Také jsme vzali v úvahu množství zahraničních návštěvníků během blížícího se MS v ragby a olympiády," uvedli představitelé řetězce 7-Eleven pro agenturu Reuters.

Mistrovství světa v ragby se bude ve 12 japonských městech konat od 29. září do 2. listopadu. Olympijské hry v Tokiu 2020 budou trvat od 24. července do 9. srpna.

Reklama

Související témata:
Řetězce