Hlavní obsah

Po olympionikovi z Ugandy byl po příletu do Tokia pozitivní srbský veslař

Tokio

Tři týdny před začátkem olympijských her měl pozitivní test na covid-19 po příletu do Tokia druhý olympionik. Jedná se o člena srbské veslařské výpravy, který zůstal v izolaci na letišti. Čtyři jeho spolucestující se uchýlili do hotelu poblíž. Informoval o tom deník Mainiči šimbun. Jedná se ale o zlomek sportovců, kteří měli potíž s koronavirem, podle šéfa organizačního výboru bez problémů přicestovalo do Tokia už na pět stovek účastníků her.

Foto: Issei Kato, Reuters

Olympijské hry v Tokiu budou kvůli koronaviru bez tradičního vyměňování odznáčků - ilustrační foto.

Článek

Olympijská výprava z Ugandy později měla při červnové cestě do Japonska ještě jednoho člena pozitivního na koronavirus. Na hry se vydá na 11.000 sportovců a 4400 paralympioniků, plus další tisíce trenérů, rozhodčích a dalších funkcionářů.

Fanoušci ze zahraničí nemají na olympiádu povolený přístup. Japonských diváků může být na stadionech a v halách maximálně deset tisíc, ale je možné, že se situace ještě změní. S přibývajícím počtem případů v Tokiu by ve čtvrtek na toto téma měli opět jednat organizátoři se členy MOV a zdravotnickými úřady.

Podle spekulací médií je možné, že bez divácké kulisy by se poprvé v historii uskutečnilo i slavnostní zahájení her. Ty mají začít v pátek 23. července.

Reklama

Související témata: