Hlavní obsah

Rusům nevoní olympijská vesnice. Je to tu jako ve středověku!

Tokio/Praha

Tohle jsme ještě nezažili! Ruští sportovci si neustále stěžují na podmínky v olympijské vesnici v Tokiu. Kritizují velikosti pokojů, nedostatek ledniček nebo nefunkční WiFi. „Je to tu jako ve středověkém Japonsku,“ ozývají se.

Foto: @Olympic_Russia, Twitter

Nástup ruské výpravy na zahajovacím ceremoniálu v Tokiu

Článek

Nejvíce se projevuje šéf ruské šermířské federace a reprezentační trenér Ilgar Mammadov. „Tohle není Japonsko 21. století! Olympijská vesnice je skutečný středověk," stěžuje si. Nevyhovují mu sádrokartonové stěny i velikost koupelny. „Je to tam jako v letadle, rozměrem asi jeden a půl metru čtverečních, navíc celý tým má jen jednu!" nechápe.

Jako další mu vadí nefunkční internetové připojení, o lepenkových postelích ani nemluvě. Kritikou nešetřila ani ruská házenkářka Anna Senová. „Myslím si, že každý sportovec by měl mít na pokoji ledničku a minimálně jednu televizi," stěžuje si na to, že nebude moct sledovat olympijské soutěže.

Organizátoři se bránili, že ruský tým televize na pokojích nepožadoval. Předseda Ruského olympijského výboru Stanislav Pozdňakov uvedl, že po stížnostech všechno organizátoři rychle vyřešili. K dispozici teď mají sportovci tři velké lednice a společenskou místnost s televizí, takže jim už žádná soutěž neunikne.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata: