Hlavní obsah

Korejské lukostřelkyně vyhrály i podeváté soutěž družstev na OH

Tokio

Korejské lukostřelkyně vyhrály v Tokiu podeváté za sebou olympijskou soutěž družstev. Zástupkyně lukostřelecké velmoci získaly zlato pokaždé od Soulu 1988, kdy byla soutěž poprvé zařazena do programu her.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Korejské lukostřelkyně vyhrály v Tokiu soutěž družstev i podeváté od Soulu 1988

Článek

Druhé tokijské zlato vybojovala An San, jež v sobotu slavila vítězství při olympijské premiéře smíšené soutěže. Ve vítězném družstvu ji dnes doplnily Čang Min-hi a Kang Če-jong.

Favorizované Korejky porazily ve finále v náročných větrných podmínkách v Jumenošima Parku 6:0 Rusko. Bronz získaly Němky po výhře 5:1 nad Běloruskem.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Devátým zlatem za sebou v jedné disciplíně se Korejky dostaly do výjimečné společnosti. Stejně dlouhou vítěznou sérii aktuálně na OH drží Spojené státy americké v mužské polohové štafetě 4x100 m a Keňa v běhu mužů na 3000 m překážek.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Lukostřelba:
Ženy - družstva:
Finále: Korea (An San, Čang Min-hi, Kang Če-jong) - Rusko (Gombojevová, Osipovová, Perovová) 6:0,
o 3. místo: Německo (Kroppenová, Schwarzová, Unruhová) - Bělorusko (Dzjominská, Kozlovská, Marusavaová) 5:1,
další pořadí: 5. Japonsko, 6. Mexiko, 7. Itálie, 8. USA.

Reklama

Související témata: