Hlavní obsah

Premiérové olympijské soutěže v surfingu vyhráli Ferreira a Mooreová

Tokio

Brazilec Italo Ferreira a Američanka Carissa Mooreová ovládli premiéru surfingu na olympijských hrách. Sedmadvacetiletý mistr světa Ferreira porazil ve finále, které se na pláži Curigasaki jelo kvůli nepříznivé předpovědi počasí o den dříve, domácího Kanou Igarašiho. O rok starší rodačka z Havaje v boji o zlato uspěla proti Biance Buitendagové z JAR.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Brazilec Italo Ferreira oslavuje vítězství v premiéře surfingu na olympijských hrách

Článek

Bronz v soutěži mužů vybojoval Australan Owen Wright, který po dramatickém duelu porazil světovou jedničku Brazilce Gabriela Medinu. Jeden z hlavních adeptů na zlato předtím v semifinále rovněž těsně podlehl Igarašimu a nakonec překvapivě vyšel medailově naprázdno.

Mooreová porazila nečekanou finalistku Buitendagovou, která stříbrem korunovala dosavadní kariéru. Sedmadvacetiletá Jihoafričanka totiž po finále oznámila, že olympijský závod pro ni bude poslední soutěží v kariéře. Medailovou sbírku pořadatelské země rozšířila třetí Amuro Cuzukiová.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Američanka Carissa Mooreová oslavuje vítězství v premiéře surfingu na olympijských hrách

Blížící se tropická bouře dnes závodníky zpočátku potěšila velkými a čistými vlnami, postupně se ale v sílícím větru tříštily a hledání dobré vlny bylo složitější. Předpověď na středu ale slibovala ještě větší vítr a pořadatelé se proto rozhodli přesunout finálové jízdy už na dnešek.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Surfing:
Muži:
1. Ferreira (Braz.),
2. Igaraši (Jap.),
3. Wright (Austr.),
4. Medina (Braz.),
5. Andino (USA), Bourez (Fr.), Mesinas (Peru) a Ohhara (Jap.).
Ženy:
1. Mooreová (USA),
2. Buitendagová (JAR),
3. Cuzukiová (Jap.),
4. Marksová (USA),
5. Fitzgibbonsová (Austr.), Hennessyová (Kost.), Hopkinsová (Portug.), Limaová (Braz.).

Reklama

Související témata: