Hlavní obsah

Sen amerických volejbalistek o olympijském zlatu může ohrozit zranění opory

Tokio

Americké volejbalistky coby vítězky všech tří ročníků Ligy národů patří na olympijském turnaji k hlavním favoritkám, ale jejich sen o zlatu může zhatit zranění hlavní opory. Jordan Thompsonová si v sobotním zápase proti Ruskám poranila kotník a zápas nedohrála. Oslabený tým USA prohrál 0:3 a přišel ve čtvrtém kole základních skupin o neporazitelnost. Tu si drží z dvanácti účastníků jen Brazílie.

Foto: twtter:@usavolleyball, Twitter

Americký tým volejbalistek. První zprava největší hvězda Jordan Thompsonová.

Článek

Američanky zatím na OH na titul nedosáhly, mají tři stříbra a dva bronzy, přičemž s medailí odjely z posledních tří olympiád. Čtyřiadvacetiletá Thompsonová je má na trůn v Tokiu dovést a zatím je třetí nejvíce bodující hráčkou turnaje v Ariake Areně, jenže její další start je nejistý. Z utkání proti Ruskám odstoupila ve druhém setu.

"Zatím odváděla skvělou práci. Na (pondělní) zápas s Itálií si ale myslím, že nebude. Co mám zprávy, tak to není velký výron, něco mezi malým a středním. Ale víc se dozvíme až po magnetické rezonanci," posteskl si legendární trenér Američanek Karch Kiraly, trojnásobný olympijský vítěz, z toho dvakrát v šestkovém volejbalu a jednou na písku, což dokázal jako jediný v historii.

Thompsonová se blýskla hlavně v zápase proti obhájkyním olympijského zlata Číňankám, kterým v úterý dala 34 bodů. Kiralyho svěřenkyně po prohře s ruským týmem klesly v tabulce skupiny B na třetí místo, ale postup do čtvrtfinále mají s Ruskem, Itálií a Tureckem už jistý. Naopak čínské šampionky z her v Riu skončí už po skupině.

V "áčku" zatím dominují Brazilky, finalistky letošní Ligy národů, před mistryněmi světa i Evropy Srbkami. Jejich vzájemný šlágr v sobotu skončil výhrou brazilských volejbalistek 3:1. Srbkám nebylo nic platných ani 32 bodů hvězdné univerzálky Tijany Boškovičové. "Byl to náš nejhorší výkon od začátku turnaje," uvedla Boškovičová. Postup do čtvrtfinále už má jistý ze skupiny A také Korea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články