Hlavní obsah

Olympijská vesnice? Jako velký intr, usmívá se Ogrodníková. Česání i líčení je zbytečné

Michal Osoba (Tokio)Sport.czPrávo

Je úřadující vicemistryní Evropy a pátou ženou letošních světových tabulek. Sezonu oštěpařky Nikoly Ogrodníkové ale také vydatně ovlivnilo zranění žeber a zablokovaný krk. Teď však svěřenkyně Jana Železného věří, že je připravena se v Tokiu předvést v plné parádě, kvalifikace ji čeká v úterý.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Oštěpařka Nikola Ogrodníková před odletem na olympijské hry v Tokiu.

Článek

Zranění tedy definitivně vyléčena?

Žebra jsou v pořádku, i pan Kolář se na ně díval a všechno je dobré. Krk mě zlobil kolem mistrovství republiky, spíš byl jen ztuhlý, takže i cesta letadlem sem byla bez problémů.

Věříte, že se blížíte formě, v níž jste v květnu na Zlaté tretře přehodila 65 metrů?

Fyzicky jsem na tom velice dobře. Měla jsem pauzu a ty problémy se žebry se projevily na technice, tak teď potřebuju, aby se to zase spojilo do té mé původní.

Na Instagramu jste vtipkovala, že v tokijské výhni ani nebude mít cenu se česat a líčit. Jak snášíte vedro, které se v kvalifikaci dá čekat?

Já mám teplo ráda, na druhou stranu tady je spíš problém ta vlhkost. Oběhnete kolečko a už z vás valí voda. Musíme hodně pít, i víc solíme jídla, abych doplňovala minerály.

Jaká je zatím vaše premiérová olympijská zkušenost? Překvapilo vás tu něco?

Neměla jsem vůbec žádná očekávání, jak je to má první olympiáda. Ale líbí se mi, jak pracujeme jako tým, potkáváme se s jinými sportovci, je to takový velký intr. (úsměv) Samotné závody už myslím budou ve stejném stylu jako většina akcí, jen mě překvapilo, že kvalifikace je docela brzo ráno, to se mi moc nelíbí.

Jak si při společném sledování užíváte úspěchy českých sportovců?

Sledujeme je, zařveme si a tím to skončí. Všechny medailisty jsem byla přivítat, ale oslavy si samozřejmě šetřím až případně po svém závodě.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata: