Hlavní obsah

Pojď, dožeň ty velbloudáře, hecoval rasisticky německý funkcionář na OH. Teď vyfasoval trest

Sportovní ředitel Německého cyklistického svazu Patrick Moster dostal za své nevhodné výroky s rasistickým podtextem během olympijských her v Tokiu distanc do konce roku. Za slova o "velbloudářích" čtyřiapadesátiletého funkcionáře suspendovala Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Sportovní ředitel Německého cyklistického svazu Patrick Moster hecuje při olympijské časovce svého svěřence Nikiase Arndta.

Článek

Moster při olympijské časovce hecoval svého svěřence Nikiase Arndta, před nímž jeli Alžířan Azzadin Ladžáb a Amanuel Ghebreigzabhier z Eritreje, výroky: "Pojď, pojď, dožeň ty velbloudáře, dožeň je."

Jeho slova zachytily mikrofony, a i když se Moster okamžitě omluvil, národní olympijský výbor ho poslal z Tokia domů. Od incidentu 28. července měl funkcionář od UCI předběžně zastavenou činnost. Při jednání disciplinární komise vinu přiznal a přijal distanc do 31. prosince 2021.

"UCI odsuzuje všechny formy rasismu a diskriminačního chování. Usiluje o zajištění integrity, různorodosti a rovnoprávnosti v cyklistice," uvedli představitelé unie.

Reklama