Hlavní obsah

TOKIJSKÝ ZÁPISNÍK: Nejsilnější vzpomínky

Tokio

Po šestnácti dnech v Tokiu zhasl olympijský oheň, skončily jedny z nejzvláštnějších her v kulisách koronavirové pandemie. Zůstanou ale zážitky i vzpomínky na emotivní momenty, které přineslo úspěšné vystoupení českých sportovců. Které byly nejsilnější pro trio redaktorů Práva a Sport.cz, kteří olympiádu v Tokiu pokrývali?

Foto: Sport.cz s Profimedia.cz

Tokijský zápisník

Článek

Michal Osoba: „Momenty krátce po zlaté jízdě kajakáře Jiřího Prskavce. Telefonát domů plačící manželce a mamince a pozdrav jeho dvěma klukům a o pár metrů dál stojící tatínek, který právě dovedl svého syna k olympijskému zlatu. Tak nějak vypadá reklama na absolutní rodinné štěstí."

Jako sportovní redaktor deníku Právo působí Michal Osoba od roku 2002, specializuje se na atletiku, lyžování, biatlon, kanoistiku, florbal, judo a plážový volejbal. Je spoluautorem knihy 120 let české atletiky.

Radek Malina: „Nešlo o prázdná slova, když kajakář Josef Dostál mluvil po závodě na singlkajaku o vyčerpání, fyzickém i psychickém. Byl to věrný obraz totálního nasazení pro vysněný úspěch. Získat medaili na deblu? Utopie. A přece! Ohromující ukázka morální síly."

Jako sportovní novinář pracuje Radek Malina od roku 1996. Nejprve v redakci Kladenských novin, později Kladenského deníku, od prosince 1999 píše pro deník Právo a od roku 2003 i pro nejnavštěvovanější český sportovní web Sport.cz. Zúčastnil se dvou mistrovství Evropy ve fotbale, dvou letních a třech zimních OH.

Pavel Novotný: „Tuplovaní Češi. Senzační jízda střelců Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého za zlatem a stříbrem přinesla moment, který se odehrál naposled v roce 1932. S nadsázkou jsem si pak říkal, že častěji létá i Halleyova kometa. Do finále oštěpařů zbývalo devět dnů..."

Se Sport.cz je Pavel Novotný spojený od prapočátku v roce 2003, od roku 2012 je vedoucím redakce. Jako reportér působil na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 a Riu de Janeiro 2016.

Reklama

Související témata: