Hlavní obsah

Němky ovládly týmovou drezuru, Werthová má sedmé zlato z OH

Aktualizováno

Týmová soutěž v drezuře se už počtrnácté v historii olympijských her stala kořistí německého týmu a jeho hvězda Isabelle Werthová získala sedmou zlatou medaili v kariéře. Dvaapadesátiletá jezdkyně pod pěti kruhy vybojovala už jedenáct pódiových umístění a jako teprve třetí sportovkyně po německé kajakářce Birgitt Fischerové a maďarském šermíři Aladáru Gerevichovi se stala šampionkou na šesti různých olympiádách.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Týmová soutěž v drezuře se už počtrnácté v historii olympijských her stala kořistí německého týmu

Článek

Historicky nejúspěšnější jezdkyně pod pěti kruhy Werthová s klisnou Bella Rose vytvořily ryze ženský tým s Dorotheou Schneiderovou (Showtime) a Jessicou von Bredowovou-Werndlovou (Dalera).

Ve středu se všechny tři představí v individuální soutěži a Werthová by se v případě vítězství s bilancí osmi zlatých a čtyř stříbrných medailí vyrovnala Fischerové v pozici nejúspěšnější německé olympioničky v historii.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Isabelle Werthová získala sedmou zlatou medaili v kariéře

Poprvé triumfovala s týmem v Barceloně 1992, v Atlantě o čtyři roky později vedle úspěchu s družstvem získala i dosud jediný olympijský primát v soutěži jednotlivců a pak byla součástí vítězného týmu ještě v Sydney 2000, Pekingu 2008 a Riu 2016.

"Každá medaile má svoji historii. Byl to můj sen startovat v Tokiu s Bellou, vyšlo to a jsem moc pyšná, jak se dnes prezentovala," řekla Werthová o klisně, kterou označila za koně svého srdce a jež se vrátila ke sportu před třemi lety po dlouhodobém zranění. "Šla fantasticky," dodala.

Za vysoce favorizovanými Němkami skončili s velkým odstupem druzí Američané a třetí Britové.

Jezdectví:
Drezura - družstva:
1. Německo (jezdec Von Bredowová-Werndlová/kůň Dalera, Schneiderová/Showtime, Werthová/Bella Rose) 8178,0
2. USA (Lyleová/Salvino, Peters/Suppenkasper, Schutová-Keryová/Sanceo) 7747,0
3. Británie (Hester/En Vogue, Fryová/Everdale, Dujardinová/Gio) 7723,0
4. Dánsko 7540,0
5. Nizozemsko 7479,5
6. Švédsko 7210,0
7. Španělsko 7198,5
8. Portugalsko 6965,5

Reklama

Související témata: