Hlavní obsah

Favorizované ruské akvabely získaly zlato v soutěži dvojic

Tokio

Ruské akvabely a úřadující mistryně světa Světlana Kolesničenková a Světlana Romašinová zvítězily na hrách v Tokiu v soutěži dvojic. Romašinová získala zlato i na předchozích dvou olympiádách v Riu de Janeiro a Londýně, a to společně s Nataljou Iščenkovou. Rusko má šestý olympijský triumf v této disciplíně za sebou.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Ruské akvabely Světlana Kolesničenková a Světlana Romašinová

Článek

Stříbrné medaile dnes obhájily Číňanky Chuang Süe-čchen a Sun Wen-jen, bronzové jsou Ukrajinky Marta Fjedinová a Anastasija Savčuková.

Jednatřicetiletá Romašinová rozšířila svoji sbírku olympijských triumfů na šest a je nejúspěšnější akvabelou v historii her. Tři zlata má z týmové soutěže, tři z dvojic.

"Nepočítám medaile. Chci prostě prožívat tyhle momenty," řekla Romašinová, která dříve uvedla, že chce po olympiádě v Tokiu skončit. Pochválila i Kolesničenkovou. "Občas cítím, že je jako moje sestra," poznamenala.

Kolesničenková dnes po úspěchu v soutěži družstev v Riu získala své druhé zlato. Obě Rusky mohou přidat v Tokiu další triumf v týmové disciplíně. Rusko synchronizovanému plavání dominuje ve všech kategoriích od olympijských her v Sydney 2000.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Synchronizované plavání:
Dvojice - finále:
1. Kolesničenková, Romašinová (Rus.) 195,9079 b.,
2. Chuang Süe-čchen, Sun Wen-jen (Čína) 192,4499,
3. Fjedinová, Savčuková (Ukr.) 189,4620,
4. Inuiová, Jošidová (Jap.) 187,8166,
5. Holznerová, Simoneauová (Kan.) 184,4798,
6. Cerrutiová, Ferrová (It.) 183,5702,
7. A. Alexandriová, E. Alexandriová (Rak.) 182,1773,
8. Ch. Trembleová, L. Trembleová (Fr.) 176,9807.

Reklama

Související témata: