Hlavní obsah

Americká raketa útočí na Bolta! Je rychlejší. A oslavovat také umí

Lausanne

Vládne sprinterským tabulkám, ve dvaceti je rychlý tak, že v jeho věku by mu to mohl proslulý Usain Bolt jen závidět. Objevil se na atletické scéně nástupce fenomenálního Jamajčana? Možná. Společného mají i to, že Lyles také doprovází své výkony pozoruhodnou show, jak ukazuje video. Ale až po závodě. Před ním se zpravidla maximálně soustředí na výkon

Noah Lyles, triumf a tanec

 
Článek

Američanovi je teprve dvacet a v letošních tabulkách na stovce i dvoustovce je nejvýše. Časy? Skvělé! 9,88 a 19,69.

A nechce u toho skončit. „Mé cíle jsou velké. Chci překonat Bolta," netajil po nedávné Diamantové lize v Lausanne, kde na dvoustovce zopakoval sůvj top výkon sezóny u květných závodů v Eugene.

Bolt v jeho věku byl někde úplně jinde. Ale rekordy pak dokázal posunout do roviny, která se mnohým jeví jako nepřekonatelná - 9,58 a 19,19.

Ne však Lylesovi. Ten k Jamajčanovi rozhodně nevzhlíží se zbožnou úctou. Rozhodně pro něj není idolem. „Bylo by špatné mít ho na jakémsi podstavci a hledět na něj."

V jednom ale jde v Boltových stopách. Jeho závodění není jen o běhu, ale i show.

Spíše o tanci než o gestech, která předváděl Bolt.

To, jak jančí po výhrách, prý promýšlí dlouho dopředu. "Mám rád moje témata!" tvrdí. Na mistrovstvích v USA tančil podle motivů z animovaného filmu Úžasňákovi.

Reklama