Hlavní obsah

Malá bude holt Kudličková dřív než já, smířila se Ptáčníková. Návrat? Už asi ne

Praha

Místo tréninků a závodů teď Jiřinu Ptáčníkovou zaměstnává spíše vybavování dětského pokojíčku či vymýšlení jména pro dceru. Česká rekordmanka ve skoku o tyči čeká v lednu se svým partnerem Janem Kudličkou první přírůstek do rodiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nastávající rodiče Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková na snímku před odletem na loňské mistrovství světa v Londýně.

Článek

Vaše těhotenství jste oznámili na sociálních sítích společnou fotografií s břichem pomalovaným nápisem Loading (nahrává se) a údajem 33 procent. Jak vás to napadlo?

Spousta lidí už to asi tušila, když člověk tři měsíce nezávodí, trošku se zakulacuje, rostou prsa i zadek… Hlavně taťky se lidi ptali, tak jsme to chtěli nějak zveřejnit a hledali jsme na internetu, jak se ohlašuje těhotenství. A narazili jsme na tuhle fotku, která se nám líbila.

Jak si zatím těhotenství užíváte, ještě se vám nezastesklo po atletice?

Ještě nejsem tak dlouho pryč, před pár měsíci jsem byla na soustředění a myslela, že si v létě zaskáču… Na stesk je brzy, teď si to spíš užívám.

Na jméně už jste se s přítelem shodla?

Ještě ne. Podstupovala jsem vyšetření, jestli je všechno v pořádku, díky tomu jsme se dozvěděli o měsíc a půl dřív, že čekáme holčičku. Nějaká jména se nám líbí, ale na výběr je ještě čas.

Budete se chtít po mateřské pauze vracet k atletice?

Porodím ve třiatřiceti, budu se chtít věnovat rodině, moc si to neumím představit… Úplně to nezavrhuju, ale chci se vrhnout na jiný život, byť se kolem sportu budu určitě dál motat.

Americká olympijská vítězka Jennifer Suhrová závodí ještě v šestatřiceti…

Každý má priority jinde… Já už chtěla miminko dlouho, ve sportu jsem zažila všechno, co jsem chtěla. Na olympiádě jsem závodila dvakrát, hymnu mi zahráli (na ME 2012 v Helsinkách), český rekord mám, i když asi dlouho nebude trvat, než ho někdo překoná.

S partnerem jste už delší dobu zasnoubeni, stihnete svatbu ještě před porodem?

Plánovali jsme ji letos, ale s bříškem se mi moc nechce. Navíc dostavujeme barák, začínáme řešit postýlku a další věci, Honzovi vrcholí sezóna… Tak asi počkáme, i když mě trochu mrzí, že malá holt bude Kudličková dřív než já. (úsměv)

Dcera bude mít skvělou genetickou výbavu pro skok o tyči, oba rodiče čeští rekordmani…

Byla bych ráda, kdyby dělala sport, ale klidně, ať se věnuje umění, nebo třeba vaření, cokoliv ji bude bavit. Je pravda, že sport je dobrý i v tom, že se podíváte do světa, můžete se naučit jazyky… Navíc na stadiónu bude určitě často, budeme chodit fandit tátovi, mě by také lákala trenéřina.

Už se chystáte, že byste si vychovala nástupkyni?

Vloni jsem si udělala trenérskou trojku, začala jsem trénovat i jednu holčičku… Určitě je to jedna z možností, spíš bych asi radši trénovala někoho už zkušenějšího, protože jsem zjistila, že člověk má spoustu věcí zautomatizovaných a už pozapomněl, jak se ty základy před osmnácti lety učil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články