Hlavní obsah

Z dopingu podezřelá Calvinová v Paříži zlepšila národní rekord

Paříž

Úřadující vicemistryně Evropy Clémence Calvinová, která si u soudu vymohla zrušení dočasného zákazu startů kvůli podezření z dopingu, dnes v Pařížském maratonu zlepšila francouzský rekord. Osmadvacetiletá vytrvalkyně doběhla čtvrtá v čase 2:23:41 a zlepšila o 41 sekund dosavadní maximum Christelle Daunayové z roku 2010. Platnost rekordu závisí na výsledku disciplinárního řízení s Calvinovou.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Francouzka Clemence Calvinová při pařížském maratonu.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pařížský maraton 2019

Calvinová nestačila jen na trojici etiopských běžkyň v čele s medailistkou z mistrovství světa na dráze Gelete Burkaovou, která zvítězila za 2:22:47. Závod mužů vyhrál Etiopan Abrha Milaw výkonem 2:07:05. Obhájce prvenství Keňan Paul Lonyangata byl třetí.

Calvinová byla ve středu suspendována za to, že se v březnu v Maroku vyhnula dopingové kontrole. Běžkyně vinu popírá a tvrdí, že antidopingoví komisaři se k ní chovali agresivně a vydávali se za policisty. Její tvrzení zase popřela Francouzská antidopingová agentura.

Správní soud nicméně v pátek rozhodl, že Calvinová nedostala šanci řádně se obvinění bránit a její suspendaci zrušil. Navíc nařídil, že má agentura atletce zaplatit 3000 eur (77 000 korun). Calvinová získala loni v Berlíně evropské stříbro v maratonu o tři sekundy před třetí Evou Vrabcovou Nývltovou.

Pařížský maraton:
Muži:
1. Milaw 2:07:05
2. Mengistu (oba Et.) 2:07:25
3. Lonyangata (Keňa) 2:07:29
Ženy:
1. Burkaová 2:22:47
2. Gebruová 2:22:52
3. Abrehaová (všechny Et.) 2:23:35

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články