Hlavní obsah

Oštěpařka Ogrodníková se v Offenburgu zlepšila na 67,40

Offenburg/Praha

Oštěpařka Nikola Ogrodníková vyhrála mítink v Offenburgu v osobním rekordu 67,40 metru. Dosavadní maximum z loňského závodu v Potchefstroomu (65,61) si vylepšila skoro o dva metry. Zároveň se zařadila na druhé místo letošních světových tabulek jen o 32 centimetrů za Číňanku Lu Chuej-chuej.

Foto: Sport.cz

Oštěpařka Nikola Ogrodníková vyhrála mítink v Offenburgu v osobním rekordu 67,40 metru.

Článek

Ogrodníková skoro o šest metrů vylepšila své letošní maximum z mítinku Diamantové ligy v Šanghaji, kde skončila pátá. Výkon z Německa by jí stačil na vítězství. Vrátila se také na pozici české jedničky, poté co ji ve čtvrtek předčila při comebacku po druhé mateřské dovolené Barbora Špotáková. Světová rekordmanka hodila v Kolíně 63,85.

Životní hod ve třetí sérii

V Offenburgu přitom Ogrodníková jen jednou přehodila šedesátimetrovou hranici, životní hod se jí povedl ve třetí sérii, poslední dva pokusy měla neplatné. Závod vyhrála před svou jedinou přemožitelkou z loňského mistrovství Evropy Christin Hussongovou z Německa, jež hodila 63,98.

"Loňská sezona mi připadala jako sen a zdá se, že tento sen pokračuje. Byly výborné podmínky, ale musím uznat, že jsem překvapená. Čekala jsem, že to bude tak na úrovni 64 metrů. I poslední hod byl daleko, ale mimo výseč," uvedla Ogrodníková, jež se zároveň posunula na druhé místo v dlouhodobých českých tabulkách, když předčila výkon Nikoly Brejchové 65,91 z roku 2004. Před ní už je pouze Špotáková se světovým rekordem 72,28.

V soutěži mužů vylepšil lídr letošních světových tabulek Andreas Hofmann maximum této sezony na 89,40, další Němec Bernhardt Seifert s ním těsně prohrál v osobním rekordu 89,06. Olympijskému vítězi Thomasi Röhlerovi stačil výkon 85,47 jen na třetí místo.

Reklama

Související témata: