Hlavní obsah

Parádní výkon! Vondrová na šampionátu do 22 let získala čtvrtkařský double

Praha

Devatenáctiletá Lada Vondrová vyhrála na domácím šampionátu atletů do 22 let během hodiny a čtvrt tituly na hladké i překážkářské čtvrtce. V pražském Edenu si o víkendu v obou disciplínách vytvořila osobní rekordy. V rozběhu na 400 metrů se časem 52,13 dokonce ujala suverénně vedení v evropských tabulkách do 23 let a pasovala se do role favoritky ME této kategorie v Gävle. Finále ovládla za 52,77.

Foto: Profimedia.cz

Lada Vondrová předvedla parádní výkon

Článek

Titul z překážkového závodu získala po zlepšení na 56,78. To je těsně druhý nejlepší výkon mezi Evropankami do 23 let v této sezoně. Vylepšila tím také rekord šampionátu Zuzany Hejnové z roku 2004.

"Mnohem líp se cítím na hladké čtvrtce, ale ty překážky jsou perspektivnější do budoucna," řekla Vondrová na webu atletického svazu. V sobotu absolvovala rozběhy také během dvou hodin, ale na náročný program si nestěžovala. "Jsem na to docela zvyklá. Na Evropě musí člověk rozběh i semifinále běžet naplno, takže to byl super trénink," podotkla svěřenkyně trenéra Jaroslava Jóna.

Malíková dala přednost dvojnásobné trati

Další talent ženské čtvrtky Barbora Malíková dala přednost závodu na dvojnásobné trati a v 17 letech získala titul v čase 2:08,67.

Vedle Vondrové zkompletovaly o víkendu double také sprinterka Nikola Bendová v závodech na 100 a 200 metrů a běžkyně Aneta Chlebiková na tratích 1500 a 5000 metrů.

Reklama