Hlavní obsah

Nepřijatelné, zmocnila se mě nervozita, kaje se britský atlet. Před závodem se naštval a chytil rozhodčího pod krkem

Nevídaný incident se stal během Velké ceny Britského mílařského klubu ve Watfordu. Jeden ze závodníků, juniorský evropský šampion na 800 metrů z roku 2015 Kyle Langford totiž ztratil nervy poté, co byl vykázán z dráhy, a dotyčného rozhodčího chytil pod krkem. Za svůj čin už se omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Kyle Langford ve své atletické kariéře zaznamenal hned několik úspěchů, třeba stříbrnou medaili v běhu na 800 m na Hrách Commonwealthu v roce 2018, nyní ale "ujel".

Článek

Celá situace přitom začala zdánlivě nevinně. Rozhodčí jednoduše Langforda požádal, aby se přestal rozcvičovat na dráze, protože tím zasahoval do probíhajícího závodu na 5 000 m.

Třiadvacetiletý závodník ale neudržel nervy a rozhodčího chytil pod krkem. Fotografie incidentu se pak objevily na sociálních sítích a případem se zabývá i Britská atletická unie.

Sám běžec se později na Twitteru za své chování omluvil. „Včera jsem zklamal sám sebe i svůj tým, když jsem zlostně zareagoval směrem k rozhodčímu na akci Britského mílařského klubu. Dovolil jsem předzávodní nervozitě, aby se mě zmocnila," napsal.

„Dotyčnému rozhodčímu jsem se omluvil, ale vím, že to bylo nepřijatelné a omlouvám se, že jsem se tak choval," pokračoval. „Jsem si jist, že tohle chování nikdy nezopakuji," kál se atlet.

Reklama