Hlavní obsah

Vycházející sprinterská hvězda Williamsová je podezřelá z dopingu

Juniorská mistryně světa v bězích na 100 i 200 metrů Briana Williamsová z Jamajky čelí podezření z dopingu. V jejím těle zjistila kontrola zakázané diuretikum hydrochlorothiazid (HCTZ) a teprve sedmnáctileté sprinterce hrozí, že přijde o start na mistrovství světa v Dauhá. Podle pravidel IAAF jí hrozí až čtyřletý trest, diuretiky je možné maskovat užití jiných dopingových látek včetně steroidů.

Foto: Profimedia.cz

Juniorská mistryně světa v bězích na 100 i 200 metrů Briana Williamsová z Jamajky čelí podezření z dopingu.

Článek

Williamsová popřela, že by úmyslně porušila pravidla. Její právník řekl agentuře Reuters, že HCTZ se do jejího těla dostal prostřednictvím léku, o jehož užití sportovkyně informovala v příslušném formuláři při dopingové kontrole. "Nezávislý test potvrdil přítomnost diuretika v léku, látka ale nebyla uvedena ve složení," řekl právník Emir Crowne.

Williamsová ovládla oba sprinterské závody na loňském juniorském MS v Tampere. Na letošním domácím seniorském šampionátu v Kingstonu doběhla třetí na stovce v novém národním juniorském rekordu 10,94 a kvalifikovala se do Dauhá. Jamajská nominace má být zveřejněna 6. září, šampionát začne o tři týdny později.

Reklama