Hlavní obsah

Fraserová-Pryceová se na OH v Tokiu pokusí o sprinterský double

Praha

Jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová poběží na olympijských hrách v Tokiu stovku i dvoustovku. Dvaatřicetiletá atletka má z nejkratšího sprintu už dvě zlaté olympijské medaile a jeden bronz, na dvoustovce byla druhá v Londýně a její sbírku doplňují dvě stříbra ze štafet.

Foto: Profimedia.cz

Shelly-Ann Fraserová-Pryceová poběží na olympijských hrách v Tokiu stovku i dvoustovk

Článek

V roce 2016 na OH v Riu se Fraserová-Pryceová na dvoustovku nepřihlásila. Soustředila se na poloviční trať, na které navzdory zranění prstu na noze doběhla třetí.

Zlatý double se jí povedl na MS 2013 v Moskvě, letos v Dauhá se o něj nepokusila. Stovku vyhrála na šampionátu počtvrté a celkem už má devět světových titulů.

"Půjdu (v Tokiu) určitě obě disciplíny," řekla Fraserová-Pryceová na webu insidethegames.biz. "Chtěla jsem to zkusit i letos, ale trenér měl jiné plány, tak jsem poslechla. On mě zná nejlíp," dodala.

Matku dvouletého syna Zyona čeká v japonské metropoli čtvrtá a poslední olympiáda. Návrat na dvoustovku by chtěla okořenit časem pod 22 sekund, její osobní rekord z londýnských her před sedmi lety má hodnotu 22,09.

Reklama