Hlavní obsah

Rojasová předvedla v Metách nejdelší trojskok od roku 2010

Mistryně světa Yulimar Rojasová na nedělním mítinku v Metách předvedla nejdelší halový trojskok od roku 2010. Výkonem 15,03 metru se zařadila na dělené šesté místo historických tabulek. Je teprve osmou ženou, která pod střechou překonala patnáctimetrovou hranici.

Foto: Sport.cz

Mistryně světa Yulimar Rojasová předvedla v Metách nejdelší halový trojskok od roku 2010.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Venezuelanka výbornou formu naznačila už 1. února, kdy si ve Valencii vylepšila dálkařský osobní rekord na 659 centimetrů. V Metách předvedla vyrovnanou sérii, při které opakovaně atakovala patnáctimetrovou hranici. Nakonec ji o tři centimetry překonala a zařadila se po bok Rusky Jolandy Čenové na šesté místo tabulek. Za patnáct metrů v hale skočila naposledy Olga Rypakovová z Kazachstánu v roce 2010, která tehdy v Dauhá dolétla na 15,14 metru.

Vítězka posledních dvou světových šampionátů v hale i pod otevřeným nebem Rojasová stejně jako ostatní atleti nebude moci prodat výbornou formu na halovém mistrovství světa, protože šampionát v čínském Nan-ťingu byl kvůli koronaviru o rok odložen. V létě se nepředstaví v Diamantové lize, neboť trojskok z jejího programu pro tento rok vypadl. Před olympijskými hrami v Tokiu by ale měla mimo jiné v květnu přijet do Ostravy na Zlatou tretru.

Reklama