Hlavní obsah

Atletické MS by mohlo v případě odložení olympiády změnit termín

Pokud by byly olympijské hry v Tokiu odloženy o rok, je světová atletická federace připravena změnit termín svého mistrovství světa. Šampionát se má uskutečnit v Oregonu od 6. do 15. srpna 2021, podle prohlášení Světové atletiky jsou ale organizátoři v případě nutnosti schopni uspořádat boje o medaile jindy.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bostonský maraton, ilustrační foto.

Článek

"Místní pořadatelé diskutovali se svými partnery a ujistili nás, že Oregon je schopen zorganizovat mistrovství světa v jiném termínu, pokud by to bylo nutné," uvedla Světová atletika.

Letní olympijské hry v Tokiu mají začít 24. července, ale Mezinárodní olympijský výbor (MOV) v neděli poprvé přiznal, že kvůli pandemii nového typu koronaviru uvažuje o jejich odložení. Světová atletika myšlenku podpořila. Sebastian Coe v dopisu adresovaném prezidentovi MOV Thomasi Bachovi ještě před víkendovým zasedáním uvedl, že v současné situaci není konání her možné ani žádoucí.

"Jsme připraveni společně s MOV a ostatními sportovními svazy pracovat na alternativním termínu včetně roku 2021," uvedla Světová atletika. MOV chce rozhodnout během následujících čtyř týdnů.

Reklama