Hlavní obsah

Hubert je letos prvním desetibojařem, který se dostal přes 8000 bodů, ale neoficiálně

Bernay

Francouz Alex Hubert se jako první desetibojař letos dostal přes 8000 bodů. Bylo to ale v neoficiálním víceboji a pomáhal mu vítr do zad při stovce a dálce. Čtyřiadvacetiletý atlet, který má z loňska osobní rekord 7810 bodů, nasbíral 8113 bodů.

Foto: Jan Kucharčík

Francouz Alex Hubert se jako první desetibojař letos dostal přes 8000 bodů. Bylo to ale v neoficiálním víceboji (ilustrační foto)

Článek

Vzhledem k omezením soutěží kvůli koronaviru si Hubert zorganizoval "závod", do kterého jako rozhodčí zapojil rodinu a blízké přátele. Používal elektronickou časomíru i větroměr a také dodržoval obvyklé pauzy mezi disciplínami.

Pokud by to byl oficiální závod, vylepšil by si Hubert osobní rekord vedle celkového součtu také v kouli (15,00 m), disku (43,96 m) a oštěpu (69,33 m). "Cílem tohoto závodu bylo otestovat si kondici a využít práci, kterou jsem odvedl. Teď je načase tohle skóre potvrdit v závodě," uvedl na instagramu.

Vícebojařské mítinky stejně jako ostatní atletické závody ochromila pandemie koronaviru. Lídrem zatím chudých letošních světových tabulek je Kubánec Leonel Suárez. Dvojnásobný bronzový medailista z olympijských her 21. března v Havaně nasbíral 7990 bodů.

Reklama