Hlavní obsah

Maratony v New Yorku a Berlíně se letos kvůli koronaviru nepoběží

New York/Berlín

Maratony v New Yorku a Berlíně se letos kvůli koronaviru neuskuteční. Největší světový maraton s cílem na Manhattanu se měl běžet 1. listopadu. Pořadatelé berlínského závodu již v dubnu oznámili, že se maraton v německé metropoli nebude moct konat v obvyklé podobě. Dnes ho zrušili definitivně. Již dříve byl odvolán další slavný maraton v Bostonu.

Foto: Kathy Kmonicek, ČTK/AP

Tradiční maraton v New Yorku se letos kvůli koronaviru neuskuteční.

Článek

"Zrušení letošního ročníku Newyorského maratonu je velkým zklamáním pro všechny zúčastněné, ale s ohledem na zdravotní a bezpečnostní situaci jsme nemohli jinak," řekl šéf organizačního výboru Michael Capiraso. "I když je maraton v našem městě ikonickou a oblíbenou akcí, chválím organizátory za to, že zdraví a bezpečnost běžců i diváků je pro ně prioritou. Těšíme se na 50. ročník v příštím roce," uvedl starosta Bill de Blasio.

Přihlášení běžci mohou získat zpět startovné v plné výši, nebo si ho převést na některý z příštích tří ročníků. Loni dokončilo maraton v New Yorku rekordních 53 640 běžců.

Foto: Sport.cz

Maratonec Wilson Kipsang skončil v Keni na policejní stanici, protože porušil nařízení v souvislostí s pandemií koronaviru.

V Berlíně se mělo běžet 27. září, ale ještě v říjnu nebude možné v německé metropoli pořádat hromadné akce s více než 5000 účastníky. Loni v tamním maratonu, v němž v posledních letech padají světové rekordy, startovalo 47 000 běžců.

Ze závodů spadajících do kategorie World Marathon Majors se letos uskutečnil zatím jen březnový maraton v Tokiu. Londýnský maraton byl přeložen z dubnového termínu na 4. října. O týden později se má běžet podle plánu v Chicagu.

Reklama

Související témata: