Hlavní obsah

Fenomenální běžec Bolt: Mé fotbalové srdce patří Argentině

PRAHA

Fenomenální Usain Bolt má fantastickou formu i letos. Třiadvacetiletý Jamajčan se o uplynulém víkendu představil na mítinku ve Filadelfii, kde svůj tým Jamaica Gold dovedl k vítězství v závodě štafet na 4x100 metrů. Svůj úsek olympijský vítěz a mistr světa zvládl v čase 8,79 sekundy...

Foto: Grigoris Siamidis, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt na tiskové konferenci

Článek

„Říkal jsem klukům, ať závod rozběhnou tak, abych už neměl moc práce. Nerad dělám věci navíc,“ líčil po soutěži Usain Bolt, jenž spolu s <span>Mario Forsythem, Yohanem Blakem a Marvinem Andersonem vyhrál v čase 37,90 s. Svůj úsek světový rekordman prolétl v čase 8,79 s a všechny tak navnadil na středu 19. května, kdy v jihokorejském Tegu poběží první závod na 100 metrů v letošní sezóně.</span>

Poté se veleúspěšný jamajský sprinter přesune do Šanghaje, kde se 23. května v závodě na 200 metrů představí na mítinku Diamantové ligy. „Už se moc těším na souboje s Asafou Powellem a Tysonem Gayem. Letos není světový šampionát, takže naše střety na mítincích budou pro náš sport velmi důležité a určitě i zajímavé. Opravdu, už teď jsem natěšený,“ uvedl Bolt v rozhovoru na oficiálních webových stránkách Mezinárodní atletické federace (IAAF).

Jinak však rok 2010 pro několikanásobného olympijského vítěze z Pekingu není nijak klíčový. „Mnohem důležitější pro mě bude příští rok, kdy bude mým hlavním cílem obhájit prvenství ze světového šampionátu v Berlíně 2009. Takže letos nebudu zkoušet nic zvláštního. Akorát se pokusím ani jednou neprohrát,“ uvedl třiadvacetiletý atlet. „Do běhů nebudu dávat víc energie než je nutné. Příští rok to však už bude opět jiné,“ slíbil.

Čtyřstovku zatím vynechá

Trojnásobný mistr světa také potvrdil, že se letos nebude věnovat ani běhu na 400 metrů a zůstane tak u „svých“ tratí sto a dvě stě metrů. „Nemyslím si, že bych na 400 metrů byl připraven. Na čtyřstovku jsou potřeba lepší tréninky a ty jsou mnohem těžší než na dvě stě metrů,“ přiznal Bolt. „Vím, že lidé by si přáli, abych čtyřstovku běhal. Ale mě osobně by víc lákal skok do dálky,“ přiznal famózní běžec.

Usain Bolt je také znám jako velký fanoušek fotbalu a hlavně anglického klubu Manchester United. Komu však bude fandit na červnovém mistrovství světa, které se uskuteční v Jihoafrické republice? „Moje srdce patří Argentině. Ale ta by potřebovala do středu zálohy nějakého dominantního hráče. O vítězi se podle mě nakonec rozhodně mezi Brazílii a Španělskem,“ uzavřel Bolt.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.