Hlavní obsah

Tokijský maraton se místo v březnu poběží až po olympiádě

Pořadatelé Tokijského maratonu přesunuli původně na březen naplánovaný závod na dobu po olympijských hrách. Poběží se až 17. října 2021, důvodem jsou přetrvávající obavy z pandemie koronaviru a očekávaná pokračující omezení cestování a hygienická opatření při hromadných akcích. Agentuře AFP to řekl nejmenovaný zástupce organizátorů.

Foto: Sport.cz

Vicemistryně Evropy v maratonu Clémence Calvinová z Francie - ilustrační foto

Článek

Tokijský maraton je jedním ze šesti závodů kategorie World Marathon Major. Dalšími jsou běhy v Bostonu, Berlíně, Chicagu, New Yorku a Londýně. První čtyři byly letos zrušeny, odložený závod v britské metropoli se nedávno uskutečnil jen za účasti elity. Také v Tokiu startoval výrazně zredukovaný počet vrcholových běžců, kolik jich bude moci být na startu v příštím roce, to se rozhodne podle situace později.

O rok odložené olympijské hry v Tokiu jsou naplánované na termín od 23. července do 8. srpna. O medaile v maratonu se v japonské metropoli nepoběží, závody na nejdelší běžecké trati a soutěže v chůzi se uskuteční kvůli příznivějším klimatickým podmínkám v Sapporu.

Reklama

Související témata: