Hlavní obsah

Kreisinger má první titul v půlmaratonu, Sekyrová vyhrála počtvrté

PARDUBICE

Favorizovaný Jan Kreisinger se stal poprvé v kariéře mistrem republiky v půlmaratonu. Závod žen v Pardubicích dnes vyhrála Ivana Sekyrová, která v souboji trojnásobných šampionek porazila loňskou vítězku Petru Kamínkovou a získala svůj čtvrtý titul. Absolutním vítězem Pardubického vinařského půlmaratonu se stal Keňan Mike Kiprop Cheruiyot v čase 1:05:19 o dvě sekundy před krajanem Bonifacem Wambuou Nduvou.

Článek

Za nimi doběhl Kreisinger, jenž si výkonem 1:05:27 zajistil domácí titul s více než minutovým náskokem. "Čas mě mrzí, ale jinak to byl moc pěkný závod. Trať je tu výborná a spousta lidí kolem trati fandila," uvedl běžec AK Kroměříž na webu atletického svazu. "Necítil jsem se špatně, byla prostě škoda, že mi Keňané hned na začátku utekli. Sice mi trochu pomáhalo, že jsem je měl na dohled, ale není to stejné jako běžet s někým," dodal Kreisinger

Naopak Sekyrovou potěšil i vítězný čas 1:15:24, jímž si o více než minutu a půl vylepšila osobní rekord. Kamínkovou, kterou loni připravila o jedenáctiletou nadvládu na jiném mistrovském závodu Běchovice - Praha, porazila o 36 sekund. "Běželo se mi perfektně, ale nemyslela jsem, že bych takového času byla schopná," uvedla devětatřicetiletá vytrvalkyně z AK Sokolov. "Petře jsem zkusila nastoupit, a když mi trenér zahlásil, že mám náskok třicet metrů, uklidnila jsem se a už jsem to jen držela," řekla.

Pardubický vinařský půlmaraton, mistrovství ČR:
Muži: 1. Kreisinger (AK Kroměříž) 1:05:27, 2. Pechek (Maratonstav Úpice) 1:06:45, 3. Pavlišta (AC Slovan Liberec) 1:06:53.
Ženy: 1. Sekyrová (AK Sokolov) 1:15:24, 2. Kamínková (AK Olomouc) 1:16:00, 3. Metelková (Týniště n/O) 1:19:44.

Reklama

Související témata: