Hlavní obsah

Omrzlý Gatlin má puchýře na nohách, ale na MS bude závodit

TEGU

S puchýři a jizvami na nohách přijel na mistrovství světa v Tegu americký sprinter Justin Gatlin. Nohy mu omrzly, když si olympijský vítěz z Atén v běhu na 100 metrů vzal do kryokomory vlhké ponožky. Gatlin se loni vrátil na dráhu poté, co si odpykal čtyřletý trest za doping.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Justin Gatlin.

Článek

Problémy si sprinter přivodil před dvěma týdny, kdy navštívil oblíbenou kryokomoru, kde sportovci regenerují při teplotách kolem mínus 130 stupňů Celsia. Právě kvůli nízkým teplotám se do místnosti chodí v čelence, rukavicích a ponožkách. Američan měl štěstí, že nepřišel o prsty, takže na MS může startovat, byť jeho zranění ještě nejsou zhojená.

"Už v devět ráno je v Orlandu 32 stupňů Celsia," začal vysvětlovat devětadvacetiletý Gatlin, který žije a trénuje na Floridě. "Takže jsme hned zpocení, mokří, včetně ponožek. A ty mi v kryokomoře zmrzly," líčil sprinter. "V minulých dnech mi to připadalo, že chodím po rozžhavených špendlících a jehlách," vykládal.

Přesto se nebojí, že by nemohl v Tegu závodit. Naopak, prý si odpočinul a je velmi motivovaný. "Rozhodně se dám o víkendu do pořádku a tyhle problémy překonám," tvrdil. Zatím má stále bolesti na hraně treter na achilovkách. "Ale rozhodně se to o dost lepší každý den," uvedl. Chodí bez ponožek na boso, aby puchýře zaschnuly. "Už to vypadá dobře," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články