Hlavní obsah

Formu jsem tu nepotkal, láteřil Šebrle. V Tegu ho čekala krátká noc

Michal Osoba (Tegu)Právo

Na výrazný bodový zisk si světový rekordman Roman Šebrle musel na mistrovství světa v Tegu nechat zajít chuť už po úvodních disciplínách desetiboje. Rychlostně šestatřicetiletý atlet na soupeře ztrácel, po prvním dnu mu patří třináctá příčka za 4105 bodu. Souboj o zlato nejlépe rozjeli Američané Eaton (4446) a Hardee (4393).

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Desetibojař Roman Šebrle během závodu mistrovství světa v Tegu

Článek

Nakolik vás první den potěšil?

Na to, jak na tom jsem, je to ještě docela dobré. Nepotkal jsem se tu s formou, nejedou mi nohy, z toho se nedá běhat ani skákat.

Formu jste nepotkal vinou zdravotních problémů, které jste prodělal?

Nevím, jestli forma ještě nepřišla nebo prostě nepřišla vůbec. Ale je pravda, že po té sezóně se to dalo čekat - dvě zranění, k tomu plnění limitu na posledních chvíli… Byla krátká doba se na to připravit, ale budu ještě bojovat dál.

Nejvíc váš naštvala dálka? Po ní jste nazlobeně rozhazoval rukama…

Ta byla za očekáváními. Doufal jsem, že by to mohlo být lepší, ale prostě mi to neběží a z toho se nedá udělat povedená dálka. Věřil jsem, že bych to mohl na 750 urvat, ale nepovedlo se.

Co se s tím dá udělat během druhého dne?

Ostatní také moc nezávodí, až na mladého Van der Plaetsena, který to rozjel výborně. Hardee s Eatonem nic moc, ale ti jsou mimo můj dosah. Udělám, co budu schopen, pak se před patnáctistovkou podívám, jak na tom jsem, abych zkusil případně něco zaběhnout.

O stav vašich achilovek se před druhým dnem nebojíte?

Když budou relativně dobré na překážky, už to dojedu v pohodě. Tyčka jim může vadit, ale už by to nemělo být tak hrozné.

Kolik toho v noci naspíte? Čtvrtku jste doběhl před čtvrt na dvanáct v noci korejského času, nedělní překážky tu začínají v devět hodin ráno…

Nad tím časovým pořadem se musel někdo hluboce zamyslet, škoda, že to nekonzultovali i s nějakým vícebojařem. Tak v půl jedné se dostanu do pokoje, v šest vstanu, takže to vidím na pět hodin spánku.

Reklama