Hlavní obsah

Ptáčníková si před úspěšnou kvalifikací přivstala, po ní se chystala budit přítele

Na nepřesvědčivá vystoupení z průběhu sezóny dala zapomenout, do Tegu si tyčkařka Jiřina Ptáčníková přivezla parádní formu. Až na jediné zaškobrtnutí na 440 centimetrech zvládla všechny výšky na první pokus, se zdolanými 455 cm hladce postoupila, a zaskáče si tak v úterním finále světového šampionátu.

Foto: il Noble, Reuters

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková během kvalifikace na MS v Tegu.

Článek

Zdá se, že jste formu vyladila na správný okamžik…

Jsem maximálně spokojená, je to pro mě odměna za utrápenou sezónu. Ještě trošku víc než jsem čekala, pro oba trenéry to bude oddechnutí.

I během samotné kvalifikace jste vypadala ve velké pohodě, samý úsměv…

To já jsem rozesmátá furt. Ale na každý pokus jsem se musela hodně hecovat, to ranní vstávání není úplně ideální. Hodně holkám to nesedlo, Britka Bleasdaleová neskočila ani základ…

Když mluvíte o ranním vstávání, na kolikátou jste měla nařízený budík?

Na 5:50, ale vstávala jsem už v 5:10. Ve třičtvrtě na osm jsme musely být ve svolavatelně, potřebovala jsem se nasnídat, dát si sprchu, abych se probrala… Jsem ráda, že to mám úspěšně za sebou a nemusely jsme skákat těch 460.

Jeden pokus jste absolvovala už v rozeskakování, což u vás dříve nebývalo zvykem…

Trochu jsme s trenérem slevili. Ta letošní sezóna nebyla tak vyrovnaná, tak jsme si řekli, že nebudeme riskovat a poslední dva závody jsem se jedním skokem rozeskakovala. Ve finále to asi bude ten samý rituál, půjdeme na jistotu.

Co si dáváte za cíl pro finále? V hale vloni v Dauhá jste byla pátá, letos na evropském šampionátu pod střechou v Paříži čtvrtá…

Udělám maximum, abych byla co nejvýš, ale je to letos děsně nabité. Holky mají hodně naskákáno, ale já bych mohla překvapit.

Čím?

Doufám v letošní nejlepší výkon (460 cm), osobní rekord (466 cm) nebo i výš.

Zápěstí už vás nebolí?

Je dobré. Byla jsem na masáži u Standy Tábora, omylem mě chytil za ruku a posunul to zpátky. Spíš mě pořád zlobí ta záda, ale už to s nimi nějak doklepu.

Váš snoubenec Petr Svoboda si na televizní přenos z Tegu přivstal?

Vůbec nevím, úplně na mě kašle! (směje se) Je v lázních v Třeboni, jen mi včera psal, že je na Slatině a že se jdou proletět letadlem, tak mi přeje hodně štěstí... My chodíme spát, když on zrovna přichází z procedur, tak si ani moc nepíšeme. Ale teď ho telefonem vzbudím, hned jak vylezu ze stadiónu.

Čtyřlístky, které vám dal na cestu pro štěstí, zatím svoji funkci plní…

Mám je tady s sebou všechny čtyři, každý mám použít až v té nejvyšší nouzi. Ta dneska nebyla, tak jsem po nich ani nesáhla.

Reklama

Související témata: