Hlavní obsah

Muirová nebude obhajovat na HME double na 1500 a 3000 metrů

Londýn

Laura Muirová nebude na halovém mistrovství Evropy v Toruni obhajovat double na 1500 a 3000 metrů. Britská běžkyně, která oba závody ovládla na předchozích dvou zimních kontinentálních šampionátech, dá přednost přípravě na olympijské hry v Tokiu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Laura Muirová během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek

Sedmadvacetiletá atletka neplánuje vynechat celou halovou sezonu. Společně s tréninkovou partnerkou Jemmou Reekieovou by měly příští týden závodit na mítinku World Indoor Tour ve francouzském Liévinu.

Březnový vrchol halové sezony ale Muirová vynechá. "V olympijském roce se víc soustředíme na venkovní sezonu," uvedla na webu BBC. Nezabývá se pochybnostmi, zda se odložené olympijské hry v Tokiu vzhledem k pokračující pandemii koronaviru uskuteční. "Přistupujeme k tomu tak, že budou. Protože byste byli naštvaní, kdyby se skutečně konaly a vy jste nebyli připravení," dodala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Laura Muirová během atletického mítinku Zlatá tretra.

Zlaté medaile z kontinentálních halových šampionátů v Bělehradě 2017 a Glasgow 2019 jsou společně s evropským titulem z Berlína 2018 největšími úspěchy Muirové. Na světové scéně se prosadila na stupně vítězů jen v hale, má stříbro a bronz z HMS 2018. Venku je jejím maximem čtvrté místo z patnáctistovky ze světového šampionátu v Londýně 2017. Na olympijských hrách v Riu de Janeiro skončila v běhu na 1500 metrů sedmá.

Reklama