Hlavní obsah

Ogrodníková byla třetí v náhradě za Diamantoovu ligu v Roveretu, Špotáková šestá

Rovereto

Oštěpařka Nikola Ogrodníková skončila třetí na mítinku v italském Roveretu, kde se pro oštěpařky konal druhý náhradní závod za zrušené akce atletické Diamantové ligy v Číně. Její dnešní nejdelší pokus měřil 60,87 metru. Světová rekordmanka Barbora Špotáková byla šestá. Češky nenavázaly na vystoupení v Bernu, kde před deseti dny vyhrála Ogrodníková před Špotákovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková (ilustrační foto)

Článek

Tehdy úřadující vicemistryně Evropy Ogrodníková přehodila 64 metrů, tentokrát jen jednou překonala šedesátimetrovou hranici. Hod ze čtvrté série ji posunul ze třetího místa do finálové trojice. Tam ale zaznamenala jen 55,27 metru a neposunula se. Ve finále nehodily za 60 metrů ani její soupeřky. Pořadí zůstalo stejné jako v absolutním hodnocení. Zvítězila Němka Christin Hussongová (66,06) před Linou Muzeovou z Lotyšska (63,42).

Špotákové k finálové trojici chyběl více než metr. Šestou příčku obsadila výkonem 59,59 ze třetí série. Byl to její nejhorší výsledek ze čtyř letošních kvalifikačních mítinků Diamantové ligy, sezonu před olympiádou ozdobila výhrou v Monaku. Obě Češky si vybojovaly právo na účast ve finále, které oštěpařky čeká 9. září v Curychu.

V běžném programu mítinku v Roveretu závodila Diana Mezuliáníková. Semifinalistka olympijského závodu na 1500 metrů tentokrát běžela 3000 metrů a obsadila osmou příčku v čase 8:53,72. Zvítězila Ruska Světlana Aplačkinová (8:39,95). Dálkař Radek Juška obsadil čtvrté místo za 766 centimetrů. Vyhrál Američan Steffin MacCarter (790).

Reklama