Hlavní obsah

Můžeme se vyfotit? oslovily Ogrodníkovou soupeřky. Byla jsem stejná, přiznává

Turnov

Ještě, než si sbalila oštěpy po svém posledním závodu sezony, obklopily Nikolu Ogrodníkovou při Memoriálu Ludvíka Daňka tři její soupeřky s prosbou o společnou fotku. Úřadující vicemistryně ochotně vyhověla.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Oštěpařka Nikola Ogrodníková při Memoriálu Ludvíka Daňka.

Článek

Po bitvě se světovými esy v rámci finále Diamantové ligy v Curychu si dopřála ještě jeden závod a premiérově vyrazila na turnovský stadion.

A vedle třeba Jihoafričanky Jo-Ane van Dykové se utkala i s teenagerkami z Vlašimi či Rumburka, pro něž byl společný závod s Ogrodníkovou velkým zážitkem a společnou fotku si teď můžou vystavit třeba na sociálních sítích.

„Já v tom byla stejná. Když jste na sektoru s někým, kdo jezdí na mistrovství světa nebo olympiádu, máte ho za vzor a chcete jít stejnou cestou, je to dobrá motivace,“ vypráví Ogrodníková.

„Já se v mládí věnovala víceboji a překážkám, takže jsem se fotila se všemi atlety, i sprintery,“ vzpomíná jednatřicetiletá atletka. „Jen mě mrzí, že mě tu holky viděly házet jen 58 metrů, snad mi budou fandit dál,“ rozesmála se.

Vítězný výkon 58,22 m ji nemohl nadchnout, ale sama cítila, že už končí nabitá sezona. „Já věděla, že ještě můžu hodit daleko, fyzicky jsem na tom dobře. Ale házela jsem hůř než v Curychu, létalo to hodně nahoru,“ vytkla si svěřenkyně Jana Železného, která letos laborovala s naštípnutým žebrem, zablokovaným krkem a teď i s kvadricepsem. „Bylo vidět, že jsem těm hodům uhýbala,“ přiznala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nikola Ogrodníková při vítězství v Turnově.

Nemá za sebou špatnou sezonu. Opět se dostala za 65 metrů, třetí místo v Diamantové lize má také svou váhu. Ale vrchol, k němuž se nejen atleti upínali v podobě olympijských her, skončil kvalifikačním krachem.

„Výkony nebyly úplná bída, stabilizovala jsem techniku. Ale olympiáda byla velké zklamání, které spraví jedině příští roky, když hodím hrozně daleko nebo vybojuju medaili,“ ví.

Víc času v teple

V následující sezoně k tomu bude mít dvě příležitosti, koná se nezvykle odložený světový šampionát v americkém Eugene a po něm mistrovství Evropy v Mnichově. „Určitě chci na obě akce, na Evropě budu obhajovat stříbro, ale nejdřív bude svět a ten je důležitější,“ říká.

Proto plánuje s celou skupinou i změnu v přípravě. „Po soustředění v Africe jsme se vraceli po třech měsících do české zimy a najednou se měsíc trápili a nemohli se věnovat technice. Takže po Africe pojedeme ještě na jedno soustředění v teple,“ plánuje. Teď si ale dopřeje posezónní volno, v němž kromě lázní nesmí chybět její oblíbené potápění.

Reklama