Hlavní obsah

"Harry Potter" Radcliffe bude hrát v životopisném filmu Coea

Londýn

Britové chystají natáčení životopisného filmu o rivalitě skvělých atletů z 80. let Sebastiana Coea a Stevea Ovetta. Coea, pozdějšího šéfa organizačního výboru londýnských olympijských her, bude hrát Daniel Radcliffe, jenž se proslavil sérií filmů o Harrym Potterovi. Role Ovetta ještě nebyla obsazena.

Článek

Film s názvem Gold (Zlato) bude režírovat James Watkins, jenž už s Radcliffem natočil duchařský snímek Žena v černém. Scénář napsali držitel Oscara za Milionáře z chatrče Simon Beaufoy s Willem Daviesem, scénáristou animovaného snímku Jak vycvičit draka.

Britové Coe a Ovett byli velcí rivalové už od juniorských dob a na vrcholu svých kariér byli považováni za nejlepší běžce na středních tratích na světě. Na olympijských hrách v Moskvě v roce 1980 vyhrál Ovett běh na 800 metrů, Coe zase triumfoval na 1500 m. O čtyři roky později v Los Angeles získal Coe znovu zlato na 1500 m a stříbro na půlce, Ovett i kvůli problémům s dýcháním neuspěl.

Coe se po skončení kariéry vrhl na politickou a funkcionářskou dráhu. Byl poslancem parlamentu, šéfem organizačního výboru loňských OH v Londýně a nyní je předsedou Britské olympijské asociace.

Reklama