Hlavní obsah

Farah při půlmaratónu v New Yorku upadl, v cíli pak zkolaboval

Dvojnásobný olympijský vítěz Mo Farah zkolaboval v cíli půlmaratónu v New Yorku, v němž po pádu doběhl na druhém místě. Cílový prostor opustil na kolečkovém křesle, ale později ujistil, že je v pořádku. Britský mistr světa na tratích 5000 a 10 000 metrů nestačil jen na Keňana Geoffreyho Mutaie, který zvítězil za 1:00:50.

Foto: Profimedia.cz

Britský vytrvalec Mo Farah v cíli půlmaratónu v New Yorku zkolaboval.

Článek

Farah za ním zaostal o 17 sekund a nevyšel mu ani útok na vlastní britský rekord (1:00:59). Třicetiletý rodák ze Somálska měl ošklivý pád před polovinou závodu, když běžel ve vedoucí osmičlenné skupině. Mutai toho využil a utekl mu společně s krajanem Stephenem Sambuem.

Farahovi se povedlo na posledním kilometru Sambua předstihnout, ale za cílem se skácel k zemi a seběhli se k němu zdravotníci. "Nic to není, jen jsem se vydal ze všech sil. Pořádně jsem se taky narazil. Po pádu jsem si říkal: nespěchej. Ale byla tam velká díra. Taky byla pořádná zima, větší než v Londýně," uvedl Farah, jenž na Manhattanu nezopakoval vítězství z roku 2011.

Nedělní závod mu posloužil zároveň jako příprava na první ostrý maratón v kariéře, který poběží v dubnu v Londýně. Na domácí půdě bude mít příležitost vrátit porážku Mutaiovi, který má na kontě úspěchy ve velkých maratónech v Berlíně, Bostonu a New Yorku.

Vítězkou ženského závodu se stala Keňanka Sally Kipyegová v traťovém rekordu 1:08:30.

Reklama

Související témata: