Hlavní obsah

Zlatá tretra přišla o další hvězdu. Špotáková ulehla s podezřením na zánět slepého střeva, házet nebude

Ostrava

Dnešní Zlatá tretra přišla o jeden ze svých magnetů, zdravotní problémy nepustily do Ostravy oštěpařskou světovou rekordmanku Barboru Špotákovou. Svěřenkyně ředitele mítinku Jana Železného má podezření na zánět slepého střeva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková se letos na Zlaté tretře neobjeví.

Článek

Minulý týden ještě dvojnásobná olympijská vítězka v narážce na nevýrazné výsledky na mítinku v minulosti vtipkovala. „Prokletí Zlaté tretry? Teď už o žádném nevím," usmívala se. Jenže těsně před mítinkem ji zaskočil nečekaný soupeř.

„Moc mě to mrzí, do Ostravy jsem se těšila. Bohužel teď čekám na výsledky vyšetření, které rozhodnou o dalším postupu mé léčby," prohlásila Špotáková, která se vrátila po narození syna Janka a Ostrava měla být jejím třetím startem sezóny.

Bude se dívat z postele

„Závod budu sledovat aspoň z postele, určitě to bude skvělá podívaná," dodala oštěpařka, která by měla být oporou českého týmu i při víkendovém mistrovství Evropy družstev v německém Braunschweigu. Špotáková se zařadila po bok dalších českých rekordmanů Pavla Masláka a Zuzany Hejnové, kteří po zranění stále nezávodí.

Zlatá tretra má letos na své hvězdy smůlu. Z kvarteta, které se objevilo na plakátech k mítinku, zůstal po odpadnutí Usaina Bolta, Masláka a Špotákové už jen její tréninkový parťák Vítězslav Veselý.

Mítink, který začíná už v 15 hodin pokusem o světový rekord na 20 000 m žen, ale i tak nabídne řadu taháků. Mužský oštěp v čele s Veselým či zahraniční hvězdy Bondana Bondarenka ve výšce, tyčkaře Renauda Lavillenieho, Allyson Felixovou na dvoustovce, čtvrtkaře LaShawna Merritta a na závěrečné stovce dalšího Američana Justina Gatlina.

Reklama

Související témata: