Hlavní obsah

Bolt si vytkl za cíl pokořit na dvoustovce hranici 19 vteřin

Glasgow

Ještě nanejvýš tři roky chce jamajský sprinter Usain Bolt závodit. Šestinásobný olympijský vítěz a osminásobný mistr světa se nyní podle BBC hodlá zaměřit na pokoření devatenáctivteřinové hranice v běhu na 200 metrů, v němž drží světový rekord od mistrovství světa v roce 2009 v Berlíně časem 19,19. Oznámil to po svém prvním startu v sezóně na Hrách Commonwealthu, na kterých pomohl jamajské štafetě k vítězství v závodu na 4x100 metrů.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Světový rekordman na stovce i dvoustovce Usain Bolt

Článek

"Chci běžet dvoustovku pod devatenáct vteřin. To je můj největší cíl a sen," řekl sedmadvacetiletý Bolt, který je světovým rekordmanem i na 100 metrů.

Nyní se chce více zaměřovat na závody na dvojnásobné distanci. "Myslím, že na stovce už jsem toho dosáhl hodně. Vím, že mě lidé chtějí vidět běžet rychle na stovce, ale já mám rád dvoustovku a chci kvůli sobě udělat něco mimořádného," pravil.

Předchozí avizovaná data o možném ukončení kariéry po olympijských hrách v Riu ještě Bolt o prodloužil do roku 2017. "Zřejmě poběžím ještě na světovém šampionátu v Londýně. Pak bych rád skončil, na vrcholu. Rekord je třeba stále zlepšovat, protože vždy se může objevit někdo nový, kdo bude dominovat. A já prohry nesnáším," vyložil.

Pokoří Usain Bolt na dvoustovce hranici 19 vteřin?
Ano
71,4 %
Ne
28,6 %
Celkem hlasovalo 1211 čtenářů.

Reklama