Hlavní obsah

Hrozný pád, naskočila mi husí kůže, přiznala Rosolová po kolizi soupeřky

Michal Osoba (Curych)Právo

Po očku před svým vstupem do mistrovství Evropy sledovala Denisa Rosolová předchozí rozběh a pěkně se lekla. Ukrajinka Hanna Ryžikovová, bronzová z předchozího ME do poslední překážky naběhla tak nešťastně, že holení zlomila její prkno a spadla, naštěstí bez vážnějších následků. Rosolová si o chvíli později v poklidu doběhla pro suverénní postup v čase 56,13 s.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Denisa Rosolová si běží pro hladký postup z rozběhu závodu na 400 metrů překážek.

Článek
Fotogalerie

Byla pro vás kolize jedné z favoritek i varováním před vaším během?

Hlavně jsem si říkala, že nesmím udělat takovou chybu. Naskočila mi husí kůže, když jsem to viděla… Rozbíhala závod asi pomaleji a pak to chtěla dotáhnout. A ona jako jedna z mála holek běhá překážky na málo kroků. Moc chtěla, odrazila se daleko před překážkou a to byla chyba. Měla zadrobit, pak to dopadlo takhle šíleně. Hrozný pád…

Vy jste svůj běh zvládla na první pohled suverénně, na konci jste si na obrazovce kontrolovala, jaký máte náskok na soupeřky…

Dívala jsem se, kdy můžu začít povolovat, chtěla jsem postoupit z prvního místa kvůli nasazení do drah. Viděla jsem, že soupeřky jsou daleko, tak nebylo třeba držet rytmus až do posledních překážek, jako jsem to dělala třeba na mistrovství republiky. Jen jsem měla trochu obavy z mokrého tartanu, zkoušela jsem si ho před závodem a viděla, jak klouže, hřebíky se lámaly, jak je to tvrdé. Ale zvládla jsem to v pohodě a vím, že může pršet i příště a nebude mi to vadit. Maximálně si rozmažu řasy. (úsměv)

Barbora Špotáková po kvalifikaci říkala, že pošetřila snad 99 procent energie. Kolik vy?

Já asi 99 ne, kdybych běžela na jedno procento, tak dobíhám teprve teď…

Postupový čas máte čtvrtý nejrychlejší, ale to v rozbězích nehraje roli. Budou vás zajímat výkony soupeřek?

V klidu na hotelu se podívám, já ty běhy moc neviděla. Nejtěžší bude semifinále, do finále chtějí všechny, ale pokud chci vyhrát, musím porazit všechny a kdykoliv. Záleží, jak se kdo vyspí, já toho dneska naspala fakt málo. V té naší kobce koukáme z okna na recepci, a když se probudím v osm ráno, myslím si, že je pět. Tak budu sedět před hotelem a užívat si denního světla. (úsměv)

Získá Denisa Rosolová na ME v Curychu medaili?
ano, zlatou
59,2 %
ano, stříbrnou
17,1 %
ano, bronzovou
10 %
ne, skončí bez medaile
13,7 %
Celkem hlasovalo 3284 čtenářů.

Reklama