Hlavní obsah

Německá soupeřka Špotákové začala trénovat a doufá v obhajobu světového titulu

Offenburg

Mistryně světa v hodu oštěpem Christina Obergföllová se po krátké mateřské pauze vrátila k tréninku. Velká soupeřka Barbory Špotákové se zapojila zpět do přípravy necelé čtyři měsíce poté, co se jí narodil syn Marlon, a doufá v obhajobu světového titulu.

Foto: Jan Kucharčík

Barbora Špotáková na snímku při ME družstev v Braunschweigu. Soupeřkou jí pro příště bude opět Christina Obergföllová.

Článek

"Už jsem zase hladová po tréninku a závodech," řekla třiatřicetiletá německá reprezentantka svazovému webu leichtathletik.de. "Je skvělé se zase zapotit a vracet se z tréninku šťastná. Vím, že mě čeká obrovská práce, ale vím, do čeho jdu a pro co se budu dřít. Mám titul, který budu příští rok obhajovat," prohlásila.

Role matky a sportovkyně ale ještě musí lépe sladit. Syna, který se narodil v červnu, s sebou na tréninky vozit nechce. "Představovala jsem si to jednodušší. V těhotenství jsem si myslela, že budu malého brát s sebou a hotovo. Ale takhle to nefunguje, přes den pak moc málo spí," řekla Obergföllová. Pro syna proto najme chůvu.

Špotáková přivedla na svět rovněž chlapce o rok dříve a po návratu letos prožila veleúspěšnou sezonu, kterou korunovala ziskem zlata na mistrovství Evropy. Pro Obergföllovou je proto velkým vzorem.

Reklama